Søndag ble det klart at SV ber Ap- og Sp-regjeringen komme med nye skisser til statsbudsjett.

Under valgkampen solgte SV seg tungt inn i Oslo på å forandre boligmarkedet og å sette av mer penger til kollektivtransport. Innen det siste feltet har partiet nylig krevd en halv milliard til korona-rammede kollektivselskaper, som sliter med billettinntektene.

På spørsmål om Oslo-saker var avgjørende for at SV ikke godtok regjeringens skisser til statsbudsjett, svarer Kaski, som selv er innvalgt fra hovedstaden, følgende til Avisa Oslo:

– Vi kommer ikke til å si noe om detaljene som har ligget på bordet. Men helhetlig har tilbudet fra regjeringen vært for dårlige på SV innen miljø, klima og omfordeling, og det er saker som er viktige for Oslos innbyggere.

– Fremdriften har vært for dårlig, fortsetter hun.

Kaski understreker at SV ikke mener det er grunnlag for å ta forhandlingene til et parlamentarisk nivå. Partileder Audun Lysbakken har imidlertid takket ja til et statusmøte med Rigmor Aasrud (parlamentarisk leder i Ap) og Sps parlamentariske leder Marit Arnstad.

Det aktuelle statusmøtet vil finne sted mandag klokka 10, melder NTB.

Regjeringspartiene er på sin side tydelige på at de ønsker forhandlinger på et parlamentarisk nivå.

– Vi har levert flere skisser gjennom uka, den siste i dag søndag. Men det har vært for lav progresjon, og da er det naturlig at forhandlingene løftes opp til de parlamentariske lederne i hvert parti, sier leder i finanskomiteen på Stortinget, Arbeiderpartiets Eigil Knutsen til NTB søndag ettermiddag.