Førstkommende søndag er det ventet at så mange som 60.000 mennesker trekker til Bjerke travbane for se det tyske metallbandet Rammstein.

– Dette blir den største konserten i norsk historie, hvis man snakker om tilskuere og omfanget til konserten, forteller Mark Vaughan i All Things Live, som er arrangør for konserten, til Dagbladet.

Les også

Ellen Kristina (34) mistet den store kjærligheten i ung alder: – Man må ta ett skritt av gangen

35.000 innbyggere

Det er imidlertid ikke alle som er like begeistret for arrangementet – og ikke bare på grunn av lydnivået i en bydel som til vanlig har 35.000 innbyggere.

Ruter er blant dem som er skeptiske. I utgangspunktet advarte de mot konserten.

– Ruters utgangspunkt har vært å anbefale at det ikke gjennomføres et så stort arrangement på Bjerke travbane. Dette fordi det ikke er infrastruktur i området for å ta imot så store publikumsmengder, sier Øystein Dahl Johansen, pressekontakt i Ruter.

Godkjent av politiet

Politiet bekrefter også overfor avisen at de ser på publikumstransport som den potensielt største utfordringen. De har likevel godkjent søknaden om konserten, blant annet på bakgrunn av tidligere erfaringer med arrangøren All Things Live.

Vi gjør alt vi kan for å forberede naboene og området på konserten. Vi har hatt møter med naboene og har invitert dem til informasjonsmøter for å forklare hvordan vi frakter folk til og fra Bjerke, sier Vaughan i All Things Live til Dagbladet.

Arrangøren skriver også på sine Facebook-sider at det er satt opp egne shuttlebusser som konsertgjengere kan kjøpe billetter til.

«Vi minner om at dette er den absolutt letteste måten å komme seg til og fra Bjerke Travbane på. Det er mange som skal til og fra området denne dagen, og det er svært begrenset kapasitet på vanlig kollektivtransport.» skriver de på Facebook-siden for konserten.