35-åringen skal ha kommet med et krav som en av politibetjentene oppfattet som en forulemping.

– Hent vann

35-åringen skal nemlig ha sagt «hent vann til meg tjukken» til politimannen.

Retten skal senere i år ta stilling til om uttrykket rammes av straffelovens paragraf om forulemping av en offentlig tjenesteperson under, eller på grunn av, utførelse av tjenesten.

Skjellsord eller forulemping straffes normalt med bøter.

35-åringen hadde i forkant av fremstillingen på legevakten i Storgata den 2. juli i fjor, prøvd å sykle fra politipatruljen som skulle pågripe ham.

For å unndra seg kontroll av politiet er han tiltalt av Statsadvokatene i Oslo for å ha hindret en offentlig tjenesteperson i å utføre en tjenestehandling. Samtidig ble det beslaglagt over ni gram amfetamin, noe hasj og piller fra mannen.

Sparket, skallet og beit

Men det mest alvorlige tiltalepunktet mot 35-åringen er vold mot en politibetjent.

Det skal ha skjedd 13. juni i fjor på St. Olavs plass, da en politibetjent som prøvde å pågripe ham, skal ha blitt forsøkt skallet, sparket og bitt.

Vold mot offentlige tjenestepersoner har en øvre strafferamme på inntil tre års fengsel.

I slutten av mai i fjor ble 35-åringen pågrepet på fersk gjerning på Majorstuen idet han skal ha vært i full gang med å stjele sykler ved en bygård.

Også da ble det beslaglagt amfetamin og piller på ham.

Løp av gårde med luftpistol

Det ble også noe dramatikk i Hausmannskvartalet noen dager før han skal ha ytt vold mot politimannen på St. Olavs plass.

Ved det tilfellet ble han observert av politiet i Hausmannsgate, og skal da ha vært bevæpnet med en luftpistol.

Da patruljen prøvde å stanse ham, løp han av gårde, men ble innhentet og pågrepet. Politiet fant også drøyt seks gram amfetamin på ham.

Straffesakene mot 35-åringen skal behandles av tingretten i april.