Det får Avisa Oslo bekreftet av Nærings- og fiskeridepartementet. Departementet vil ikke utdype hva som er tema utover at de skal diskutere status og den pågående situasjonen.

- Gjennom pandemien har næringsministeren jevnlig hatt møte med partene i arbeidslivet, sier kommunikasjonsrådgiver Yngve Angvik.

Det er Virke, NHO, LO som er invitert til møtet, som skal foregå digitalt. I en e-post til Avisa Oslo mandag ettermiddag legger departementet til at også KS, YS, SMB Norge, Rederiforbundet, Akademikerne, Spekter, Unio og NITO har fått invitasjon.

Jobber med lokale tiltak

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum bekreftet overfor Dagbladet i helgen at det kan bli slutt på den nasjonale skjenkestoppen denne uka.

Skjenkestoppen ble innført i midten av desember, og varer frem til 14. januar. Da skal regjeringen ta stilling til hva som skjer videre.

Før helgen uttalte byrådsleder Raymond Johansen at tiltakene bør tilbake på lokalt nivå. Byrådet bekreftet overfor Avisa Oslo at det jobber med en lokal koronaforskrift.

- Jeg tror presset begynner å bli stort på å oppheve skjenkestoppen, sier daglig leder i R.E.N. Group, Bo Vivike til Avisa Oslo.

Selskapet driver ti utesteder i Oslo. I dag har de Lucky Bird og Fyr bistronomi åpne. Til helgen har de planlagt å åpne Stallen. Nå kan det bli flere åpninger.

- Jeg tror skjenkestoppen blir opphevet. Spørsmålet er vel om det blir servering til klokken 22:00 eller 24:00, sier Vivike.

Nå må vi leve med viruset

Han håper selvfølgelig det blir til midnatt, og mener de skal klare å holde god kontroll på smittevernet i restaurantene. Signalene om åpning må komme raskt om de skal klare å åpne flere steder til helgen.

- Vi forbereder et scenario hvor det blir gjenåpning. Like fullt tar det tid å få ting opp å stå. Det er ikke bare bare å få tak i folk, og det tar gjerne litt tid, sier Vivike.

- Hva om smittetallene skulle øke igjen, og det blir snakk om mer nedstengning?

- Uansett hva som skjer med smitten så kan de ikke stenge ned igjen. Det er ingen andre land som gjør det på denne måten. Nå har vi vel god nok erfaring og kunnskaper om viruset til at vi må leve med det. Den samfunnsmessige kostnaden er for stor med flere nedstengte bransjer. Da må vi heller utvide kapasiteten i helsevesenet, mener Vivike.