Oppdatering: Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) sier til VG onsdag kveld at hun trekker forslaget om å kartlegge kutt i hovedsetene.

VG meldte onsdag at regjeringen har bedt Politidirektoratet utrede store kutt for politiet i byene.

Ifølge VG var ett av punktene Politidirektoratet skal utrede, et kutt på 20 prosent av ansatte i politiet i de store byene og ansettelsesstopp. Samtidig vil regjeringen styrke politiet i distriktene.

– Slik dialog pågår gjennom hele året og er en helt normal prosess før eventuelle beslutninger tas. Som en del av dette er det blant annet stilt spørsmål for å kartlegge budsjettmessig handlingsrom og konsekvenser av forskjellige prioriteringer for neste år, uttalte statssekretær Erik Idsøe (Sp) i Justisdepartementet til VG.

Han avviser at utredningen om å styrke politiet i distriktene og kutte i byene har sammenheng.

– Det ene handler om å redusere byråkratiet i politiet, det andre handler om lokale tjenestesteder. Dette er to ulike politiske prosjekt, som ikke nødvendigvis påvirkes av hverandre, sier Idsøe.

Han understreker også at det ikke er tatt en politisk beslutning om saken.

Saken fikk massive reaksjoner fra Oslos politikere tirsdag kveld, og like før klokken 20.30, bare en og en halv time etter at initiativet ble kjent, trekker ministeren initiativet:

– Vi legger bort initiativet om å kartlegge kutt i politiets hovedseter. Vi ønsker ikke å gå videre med det fordi vi har sett at det har skapt stor uro, sier Mehl til VG.