Gå til sidens hovedinnhold

Joshua King letter på sløret: – Han løy til meg

Everton-oppholdet ble ikke det Joshua King så for seg.

– Jeg angrer ikke på at jeg dro til Everton. Jeg fikk ikke sjansen, ikke en eneste start. Hadde jeg fått en start og ikke prestert, hadde jeg forstått det. Jeg hadde et annet tilbud som ga mye mer sikkerhet, men fikk beskjed om at jeg skulle få spille og at jeg skulle få sjansen i Everton. Men det ble ikke levert, så da føler jeg at det ikke var meningen, bare, sier Joshua King til Dagbladet.

Den norske landslagsspissen ble i januar i år hentet til Premier League-klubben Everton, som på den tiden ble trent av trenerlegenden Carlo Ancelotti. Men oppholdet i klubben ble en nedtur for Romsås-gutten, som aldri fikk sjansen fra start for blåtrøyene. Totalt endte King opp med 137 minutter spilletid for Liverpool-klubben.

– Ikke stol på trenere som lover deg ting og sier du skal få sjansen, at du skal starte ..., sier nordmannen i Dagbladet-intervjuet.

Tidligere i sommer ble Carlo Ancelotti hentet inn som ny hovedtrener i Real Madrid, der han kommende sesong skal være trener for Kings lagkamerat på landslaget, Martin Ødegaard. Dagbladet har enn så lenge ikke kommet i kontakt med Ancelotti.

Etter et halvt år i klubben fikk King beskjed om at Everton ikke ønsket å forlenge kontrakten hans, som de hadde mulighet til via en opsjon i kontrakten. Enn så lenge er landslagsspissens fremtid fortsatt uavklart.

På et direkte spørsmål om han føler at Ancelotti løy til han, bekrefter King dette.

– Ja, det gjør jeg, sier han, og legger til:

– Men ja, han løy til meg. Men igjen; det er ikke mange ærlige mennesker som jobber i fotball. Bortsett fra spillerne, da. Jeg hadde ingen relasjon til Ancelotti. Magefølelsen sa Everton da deres tilbud kom på bordet. Men jeg hadde aldri trodd at jeg på 18 kamper ikke skulle få starte én, sier King til Dagbladet.

Nå står Joshua King uten kontrakt og kan signere vederlagsfritt med hvilken som helst klubb.

Les også

Benjamin (12) og Sulejman (12) fikk trene med sitt store idol: – Kjempegøy

Les også

Joshua King arrangerer gratis fotballskole i Oslo

Kommentarer til denne saken