Det er en behersket og rolig Leiulfsrud som svarer AO når vi kontakter ham etter brannen på parkeringsplassen på Holmlia.

– Det er veldig kjedelig at bilen brenner opp, men man vet jo ikke hvorfor ennå. Det kan være noe feil i de andre bilene og det er ikke sikkert det er påsatt. Men det er bare trist, svarer han.

Bilen var tilknyttet firmaet Fanwear, hvor Leiulfsrud er eier og daglig leder. Selskapet selger blant annet t-skjorter og «merch» til konserter og gjennom nettbutikk.

– Det er en bil vi bruker mest på sommeren og den har vært stående der en stund. Det har vært roligere i firmaet i koronatiden, men vi hadde et håp om å få brukt den mer til sommeren, så dette er kjedelig, utdyper han overfor AO.

Nedslående beskjed

Oslo-mannen påpeker at det tross alt kun er en bil som kan erstattes og at det først og fremst var viktig at ingen ble skadet i brannen.

Men han kan fortelle om en nedslående beskjed fra forsikringsselskapet.

– Vi får ikke dekket det på ansvarsforsikringen og det er veldig kjedelig. Vi har hatt kasko på bilen til rett før jul, men av økonomiske hensyn og usikkerhet med tanke på kompensasjonsordninger under koronaen, valgte vi å kun ha ansvarsforsikring for å spare penger. Vi tenkte at den sto trygt og fint der og skulle tegne forsikring igjen når bilen skulle i bruk igjen. Når forsikringen ikke dekker skaden på vår bil, blir det et tap på 150.000 på vårt firma, forteller Leiulfsrud.

– Hvordan vil det gå for firmaet?

– Firmaet overlever uansett, men det er 150.000 kroner i tap. Det er en eiendel og en verdi som har vært tilknyttet firmaet.

Han trekker fram at det kan være en mulighet til å få dekket kostnadene, dersom brannen oppsto i en annen bil.

– Hvis de andre bilene har ansvarsforsikring, kan det være en mulighet. Hvis ikke er dette en dårlig start på dagen, konstaterer han.

– Antas påtent

Operasjonssentralen opplyste tirsdag morgen at en av deres hypoteser er at brannen kan være påsatt.

AO har bedt om intervju med politiet om videre etterforskning av bilbrannen og har fått følgende uttalelse på e-post:

– Natt til tirsdag 16.2.21 fikk politiet melding om full fyr i tre biler på en p-plass ved Rosenholm bussholdeplass på Holmlia. Bilene var utbrente da brannvesenet var ferdig med slukkingen. To biler parkert tett opptil de utbrente bilene fikk også skader. Det var ingen personskader og god avstand til bebyggelse. Brannen antas å være påtent. Etterforskningen som er gjort har ikke gitt oss opplysninger som kan jobbes videre med i saken, svarer avsnittsleder ved enhet øst Line Mari Fremstad.