Når Avisa Oslo ankommer, står flere ansatte og diskuterer situasjonen mens de ser og peker ned på den store maskinen.

Sjefen i selskapet kommer på utsiden av gjerdene og forklarer hva som skal ha skjedd. En ansatt jobbet med å pigge en fjellside på tomta da ulykken skjedde.

– Det er en kar som har vært uheldig. Han løftet en pigghammer og veltet bakover. Maskinen har vridd seg litt og bikket ned i hullet, forteller daglig leder Bjørn Tore Årevik i Augestad Maskin.

AVISA OSLO AVSLØRER:
På innsiden av Oslos råeste og hippeste frisørsalonger Gevir: – Vi ble pålagt å ta sponskunder, men vi jobbet gratis

Skal gå bra med den ansatte

Hendelsen skal ha skjedd rundt 13:50 og den ansatte skal ha sluppet fra hendelsen uten store skader. Lederen beskriver at det går bra med den ansatte, selv om han er veldig lei seg for det som har skjedd.

Firmaet jobber på stedet med å gjøre klar tomten for et bolighus med garasje for en privat kunde.

Se video: Her mister føreren kontrollen over Audien i 175 km/t - så dundrer bilen inn i betongen

– Forferdelig trist

– Hvordan er det for dere å oppleve en slik hendelse?

– Det er forferdelig trist for oss som selskap og det er trist for dem som skal bygge her. Vi jobber hver dag for at sånt ikke skal skje, men så lenge det går bra med folkene er det viktigst. Annet utstyr kan vi få tak i.

– Hvordan jobber dere for å unngå slike hendelser?

– Vi er veldig opptatt av å ikke ha hendelser som dette og jobber hver dag med at alle skal ha en trygg og god arbeidsplass med gode sikkerhetssystemer, isosertifisering (bevis på å møte krav til kvalitet og kundetilfredshet red.anm.) og prosedyrer slik at sånt ikke skal skje.

Han utdyper at Augestad Maskin vil varsle om saken til sitt forsikringsselskap og Arbeidstilsynet. Så må de få løftet maskinen som ligger nede for telling i den store gropa.

Den umiddelbare vurderingen på stedet er at gravemaskinen ikke skal ha fått noen lekkasjer og stort sett ser ut til å ha fått kosmetiske og mindre skader.