For litt siden befant jeg meg på en bar i Stordalen-hotellet Sommerro. Her møtte jeg en dame som satt alene med drinken sin.

Hun fortalte meg at hun ventet på en melding fra kjæresten. Han var på et av rommene ovenfor og hadde sex med venninnen hennes. Det var «bursdagsgaven» hennes til han.

Trist, tenkte jeg.

Selv sa hun at syns det hele var totalt uproblematisk, og at hun bare ville glede ham.

Kort tid etter fikk hun meldinger fra de elskende i etasjen over. De sendte bilder. Hun var invitert til å bli med på runde to, og glad og fornøyd bega hun seg bort til heisen for å ta del i moroa.

Del gjerne

En ytterligere bekreftelse på at det å dele partner med andre begynner å bli akseptert, fikk jeg da jeg leste denne artikkelen i Nettavisen: «Flere og flere nordmenn lar partneren ha sex med andre. Det har eksplodert».

Ifølge en undersøkelse InFact nylig har gjennomført for Nettavisen, ønsker mellom én av fire og én av fem nordmenn å leve i et åpent forhold.

Undersøkelsen viser også at det er de yngste som er mest åpne for denne typen forhold.

«Blant de mellom 18 og 29 svarer nemlig fem prosent at de lever i et åpent forhold, og like mange at de har levd i et åpent forhold. 21 prosent i denne gruppen kunne tenke seg å gjøre det», skriver Nettavisen.

Tinder – stedet der romantikken har gått for å dø

Det er kanskje ikke så rart at det har blitt sånn. Datingappene gir oss en smørbrød-buffé av potensielle partnere vi kan velge og vrake i. Men drømmer du om noe mer enn sex, må du finkjemme utvalget. For det er ikke romantikken som står i høysetet.

Sist jeg fikk blomster på Valentines var det fra en mann jeg i ettertid fant ut at var gift. Mennene jeg matcher med på datingapper vil ligge. Jenter er tydeligvis like hissige på grøten. Ifølge kompisene mine kan de fort få en melding på Tinder der det kun står «pule?». Og ingen vil spandere på første date, for får de ikke ligge, er det ikke verdt det

Er det jeg som er gammeldags? Prippen? Konservativ? For meg er fortsatt sex og kjærlighet knyttet sammen. Det ene fører med seg det andre.

Men jeg er ute av sync. I dagens samfunn er sex et fysisk behov som skal tilfredsstilles, på lik linje med en treningsøkt. Det er omtrent like betydningsfullt som en tur på Sats.

Uforpliktende moro

Er det rart man velger situationships over relationships?

Lurer du på hva et situashionsip er gir Google deg følgende svar:

«Et situahionship er et udefinert romantisk forhold uten forpliktelser».

Situationships trender. «Alle» er i et, ingen er offisielt kjærester. Og jeg kan forstå hvorfor. Det er ufarlig. Man åpner ikke hjertet sitt. Binder seg ikke til noen. Og kan late som man ikke bryr seg om det ikke funker, eller om partneren ligger med andre. For det var jo aldri et seriøst forhold uansett.

Higer etter romantikk

Det er rekordmange single i Norge i dag, nesten 1,5 millioner. Det vil si en fordobling på 40 år, likevel kan det virke som om romantikken er totalt fraværende. I Oslo består halvparten av husstandene av én person.

Romantikken fant meg på toget til København. I vogn fire, rad ni, møtte jeg kjærligheten. Fire timer på toget var alt som behøvdes. Jeg var solgt. Ingen Tinder. Ingen Happn. Ingen situashionship. Bare en snill og kjekk mann, meg, og to par øyne som møttes.

Bli en Pamela

For å sitere Pamela Anderson:

– Du må være modig for å bli forelsket.

Nylig binget jeg den nye Netflix-serien om henne. Da innså jeg at hun var langt mer en romantiker enn en sexy pin up.

Og det er vel det mange ikke våger. Å tørre å bli forelsket. Å tørre å være romantisk. Å tørre å sende det valentines-kortet til den du tenker på. Det er så mye enklere å logge seg på Tinder, og sende ut en «pule?».

Og jeg skal fortsette å tenke som Pamela. For den som intet våger, intet vinner.

Nå kan du se alle episodene av Singel i Oslo gratis på ao.no!

Episode 5: Hos elitedatingbyråene tar de seg godt betalt for å finne en match som passer akkurat deg. Men er det verdt det?