Etter at regjerningen vedtok at Oslo skulle ut av ring-systemet, og at de strenge nasjonale smitteverntiltakene for blant annet Oslo derfor opphører, gjennomgår nå byrådet hvilke tiltak som vil gjelde for hovedstaden framover.

Åpner opp for lettelser

– Jeg er glad for at kommunene igjen får ansvaret for koronatiltakene, og at perioden med ringer og bokstavkoder nå avsluttes. Det handler om å kunne tilpasse tiltakene mest mulig etter lokale forhold, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i en pressemelding.

Byrådet gjennomgår nå smittesituasjonen i dialog med nasjonale helsemyndigheter og omkringliggende kommuner, og vil på pressekonferansen onsdag legge fram hvilke tiltak som vil gjelde i Oslo framover.

– Forrige uke økte smittetallene noe i Oslo, etter flere uker med nedgang. Vi forventer at tallene kan øke ytterligere gjennom uka, som følge av at flere tester seg nå før vinterferien. Lavere smittetall over tid, økt kontroll med importsmitte og økt vaksinering kan likevel åpne opp for noen lettelser framover. Samtidig er det ingen tvil om at situasjonen fremdeles er alvorlig, og at oslofolk må belage seg på fortsatt strenge restriksjoner. Gjenåpningen vil skje gradvis og kontrollert, og vi kommer ikke til å ta noen sjanser, sier Johansen.