Mannen kontaktet politiet i Oslo i 2020 og fortalte hvor Jeanette skulle befinne seg, og hun ble deretter funnet i en kum inne på kirkegården.

Jeanette Wig Steen hadde da vært savnet fra Drammen helt tilbake fra 2017.

Forsvant

Jeanette Wig Steen hadde et botilbud i Drammen da hun plutselig forsvant derfra i 2017. Familien hengte opp etterlysninger av henne i Drammen og Oslo, og de kjørte mye rundt for å lete etter henne.

Hun ble etterlyst i sosiale medier, i aviser og på tv.

60-åringen skal lørdag 28. oktober 2017, eventuelt senere, har funnet henne død i leiligheten hvor han bodde i nærheten av kirkegården, og han skal deretter ha fraktet henne i en sykkeltralle til kirkegården.

Etter å ha lagt henne ned i en kum, la han på lokket, fremgår det av tiltalen som er utferdiget av Statsadvokatene i Oslo. Mannen er tiltalt for mishandling av lik, som har en strafferamme på bot eller fengsel i inntil to år.

Sak neste uke

Straffesaken mot mannen er berammet i Oslo tingrett neste uke.

– Han erkjenner de faktiske omstendighetene rundt mishandlingen av lik, sier politiadvokat Kari Kirkhorn til Avisa Oslo.

Tiltaleposten bygger på hans deling av informasjon til politiet, sier politiadvokaten.

Mannen har forklart i et intervju med Aftenposten at han var etterlyst for soning av en dom, og var redd for å kontakte politiet. Men da han sonet dommen, tok han kontakt med sin advokat Roger Foyn og fortalte om sin befatning med saken.

Politiet ble da varslet.

Da Jeanette ble funnet i kummen 60-åringen pekte ut, fant de samtidig et bankkort som tilhørte henne.

Revolver

60-åringen er samtidig tiltalt for oppbevaring av narkotika i leiligheten han hadde i Oslo, samt i en leilighet i Agder. I den siste leiligheten skal han også ha oppbevart en revolver, fremgår det av tiltalen mot 60-åringen.