Klokken 01.15 natt til onsdag tikket det inn meldinger til politiets operasjonssentral om skyting i et boligstrøk ved Tvetenveien på Trosterud.

Nødetatene rykket ut til stedet, der de fant to menn – en i slutten av tenårene og en i 20-årene – alvorlig skadet.

Gjerningspersonen eller gjerningspersonene var imidlertid forduftet fra stedet. Enn så lenge har det ikke vært noen pågripelser i saken, som politiet har karakterisert som drapsforsøk.

– Det er ingen som er pågrepet eller mistenkt, sier Grete Lien Metlid, politiinspektør i Oslo politidistrikt, til Avisa Oslo.

– Vi søker fortsatt bredt etter personer som har beveget seg i området, gjort observasjoner eller vet noe. Vi har fått sparsommelig med informasjon. Vi forstår at dette er på natten og at det er begrenset hvor mange som er utendørs, men det kan likevel være personer som ikke har snakket med oss – i alle fall de som vet noe om dette og har noe med det å gjøre, fortsetter hun.

Kan avhøres torsdag

Politiet håper å få tatt et avhør av den ene fornærmede i løpet av torsdagen.

– Hans helsetilstand og behandling på sykehuset har ikke gjort det mulig før nå, men vi har så vidt hatt litt dialog med ham. Det andre offeret er ennå under medisinsk behandling, sier Metlid.

Hun gjentar oppfordringen til publikum om at eventuelle vitner må melde seg til politiet.

– Samtidig er vi aktivt ute og henter inn informasjon ved å oppsøke, rundspørringer og innhenting av ulike typer elektronisk materiale som kan vise bevegelser eller hva som skjedde på åstedet, sier Metlid.

Uklart motiv

– Har politiet noen indikasjoner på om det dreier seg om én gjerningsperson eller flere?

– Her er vi åpne foreløpig. Vi har ikke fått snakket med de to fornærmede og er derfor varsomme med å gå ut med informasjon. Det kan skape feil oppfatning og påvirke personer vi fremdeles ikke har snakket med, svarer politiinspektøren.

– Vet dere noe om hva som kan være bakgrunnen for skytingen?

– Det kan vi ikke si noe om nå. Motiv og foranledning er åpne spørsmål for politiet. Vi jobber også for fullt med å kartlegge om det er noe historikk som kan gi svar på dette, sier Metlid.

Tidligere har politiet uttalt at det ifølge deres opplysninger ikke ligger noen kjent konflikt bak skyteepisoden.

– Vi er fortsatt på en bredt anlagt etterforskning og holder alle muligheter åpne, understreker Metlid.

Vitner i området

Avisa Oslo er kjent med at det var andre personer i nærheten av åstedet da skuddene falt. Hvorvidt de var vitne til selve skytingen, ønsker ikke Metlid å gå nærmere inn på.

– Det må vi komme tilbake til, men det var flere personer i området. Det dreier seg om vitner som allerede er avhørt og avhør som pågår. Det er det vi kan si om det nå, sier hun.

Morgenen etter skytingen var politiet på stedet med omfattende kriminaltekniske ressurser. Blant annet ble det gjort søk med noe som lignet en metalldetektor i parken som ligger like ved Stubberudlia barnehage, kun et steinkast unna Trosterud T-banestasjon.

– Er det gjort funn som politiet knytter til skytingen?

– Det kan vi ikke gå ut med nå, men det har pågått søk i området siden dette skjedde, sier Metlid avslutningsvis.