– Plutselig sluknet alt og heisene stoppet. Så fikk vi beskjed om at vi måtte vente en time på å bli hentet av snøscooter eller gå opp, sier Jakob til Avisa Oslo.

Da et strømbrudd i Nordmarka blant annet rammet skianlegget på Tryvann tirsdag ettermiddag, bestemte guttene seg for å gå opp bakken.

Det var bratt og mye løssnø. Jakob forklarer at det var tungt å komme seg opp. Da de endelig kom fram, varmet de seg, mens faren Marius var på vei fra Østensjø.

– Jeg fikk en telefon om å komme opp fordi strømmen hadde gått, forklarer Marius Fossum med et smil om munnen.

Faren kan fortelle at det ganske så snart kom en kontrabeskjed fra guttene. Skisenteret hadde fått i gang heisen igjen, men da faren fikk vite om det, var han allerede halvveis i kjøreturen fra Østensjø.

– Da gadd jeg ikke å snu igjen, forklarer far Marius Fossum.

Dermed ble skidagen halvannen time kortere enn planlagt.

– Litt kjedelig, konkluderer Petter.

Totalt ble 66 kunder rammet av strømbruddet i området fra Voksenlia til Øyungen i Nordmarka tirsdag ettermiddag og kveld.

– Det har vært en del feil i marka nå. Årsaken pleier å være trær med masse tung snø som faller over linjene våre. Jeg vil anta at det skyldes dette nå også, sa Morten Schau, kommunikasjonssjef i strømselskapet Elvia, til Avisa Oslo tidligere i ettermiddag.

PS! I tillegg til strømbruddet i Nordmarka, melder Elvia tirsdag kveld om strømbrudd på både Nordstrand og Bislett/Pilestredet-området der til sammen 45 kunder skal være berørte.