(Oslodebatten)

Flere har spurt meg om jeg har sett episoden av Helene sjekker ut, der hun treffer folka i Islam Net som vil lage aktivitetsenter i Groruddalen. Det har jeg, men jeg orker ikke å delta i debatten om integrering fordi jeg mener den er islamofobisk.

Det bør bekymre oss alle at politikere ønsker å endre loven for å hindre Islam Net å bygge et senter. Samtidig eier og bygger kristne sekter - med like verdier som Islam Net - barnehager, barne og- ungdomsskoler, videregående, folkehøyskoler og høyskoler. Den delen av debatten gidder jeg ikke å delta i.

Les også: Kraftige reaksjoner etter Islam Nets kjøp av Oslo-eiendom til 60 mill: – Dette må stoppes

Det har skjedd en endring hos Fahad Qureshi og Islam Net. De fremstår som mer voksne, behersket og mindre opptatte av skeive. Men jeg ble ikke helt overbevist. Det kan hende at Islam Net har modnet og endret mening. Jeg savner en teologisk begrunnelse for dette.

For skeive muslimer som meg hadde det vært betryggende hvis Islam Net hadde forklart ordentlig hva som har gjort at de har skiftet mening. Før var Islam Net for dødsstraff for skeiv sex og utroskap. I dag følger de en annen tolking. Islam Net har i en årrekke sagt at tolkingen de står for er riktig og begrunnet det med «Ijma», som flertallet av de lærde - nåværende og tidligere - er enige om.

Hvordan ble Qureshi og Islam Net overbevist om at det var feil? Hvordan kom de frem til at tolkingen de promoterte i mange år er feil, og at en annen tolkning er riktig?

Delta i OsloDebatten

Har du en mening om denne saken, eller et annet tema? Send inn ditt debattinnlegg her

Oslo-folk har mange meninger om byen sin, og Avisa Oslo ønsker å publisere flere personlige og originale innlegg som beriker samfunnsdebatten.

Det var godt å se Qureshi snakke om skam. Vi har alle gjort og sagt ting vi skammer oss over. Men var det alt? Har Qureshi reflektert over skadene og skammen de har påført oss skeive muslimer spesielt? Mange forlot Islam, andre valgte ulykkelige liv i ekteskap med det motsatte kjønn, og andre har utfordringer med mental helse. Når jeg drar på skolebesøk blir jeg møtt av enkelte ungdommer som møter meg med den tolkingen Islam Net bidro til å mainstreame blant mange ungdommer, nemlig at skeive fortjener dødsstraff.

Jeg håper at Islam Net ser på dette som en invitasjon til å forklare mer hva de står for. Hva mener de egentlig om homofili i dag? Jeg regner ikke med at Islam Net i dag mener at det er ok ut fra islam å leve i homofile forhold. Hvordan og hvorfor endret de teologisk mening til homofili? Hvordan vil de jobbe for at skeive muslimer ikke skal bli møtt med hets?

Les flere debattinnlegg og følg Avisa Oslos nye debattside OsloDebatten.

Les også

For noen er familien den største trusselen

Les også

Jeg er en av dem som trenger hjelp til jul

Les også

Fryktelig feil at stortingspresidenten må snakke om sine ribbeferdigheter

Les også

For 13 år siden giftet jeg meg med en fra Pakistan. Kan det gå bra?