Det er eiendommen Haavard Martinsens vei 5 på Haugenstua som skal ha skiftet eiere, og skal være kjøpt av stiftelsen Iman Aktivitetssenter, melder Filter Nyheter.

Nettstedet skriver at organisasjonen Islam Net i over ti år han ønsket seg en fast base i arbeidet med å få unge norske muslimer til å praktisere en veldig streng, salafi-inspirert form for islam.

Planen for eiendommen er å opprette en religiøst senter med biljard, datarom, lydstudio og treningsapparater.

– Arena for minoritetsungdom

Filter Nyheter skriver at både selger og kjøper bekrefter handelen, men at de ikke ønsker å kommentere salgssummen.

Når Filter Nyheter spør eiendomskjøper Iman Aktivitetssenter om planene for eiendommen, nevner stiftelsen imidlertid ikke noe religiøst innhold.

«Aktivitetssenteret er tenkt å fungere som en arena hvor ungdom, med fokus på minoritetene i Groruddalen, kan få hjelp og støtte. Senteret er ment å tilby leksehjelp og hjelpe vanskeligstilt ungdom. Senteret skal jobbe mot negativ sosial kontroll og styrke ungdommens identitet, samt motivere ungdom til å fullføre skoleløpet og ta høyere utdanning», skriver daglig leder Said Moqim Bani Hashem i en e-post.

Vil utvikle bydelen

– Det har vært en spennende reise og jeg ønsker dem all verdens lykke til, sier den tidligere eieren, Rune Borknes, til Filter Nyheter.

Borknes er deleier av en rekke næringseiendommer i området og omtales som en «visjonsbærer» i en langsiktig plan om å gjøre det lite innbydende industriområdet om til en ny bydel med tusenvis av boliger, kontorarbeidsplasser, skoler, restauranter og andre attraktive fasiliteter.