Markeringa vil skje førstkommende mandag kl. 19.30, og det vil bli musikalske innslag og taler.

Etter skytingen natt til lørdag, der to personer ble drept og 21 personer ble skadd, ble årets pride-parade i Oslo avlyst. Avlysningen skjedde etter blant annet råd fra politiet.

Politiet har nå gitt tillatelse til at det kan holde markeringen på rådhusplassen.

– Politiet står for sikkerheten på Rådhusplassen, skriver Pride Oslo i en pressemelding.

– Behov for å samles

– I dag har hele den skeive bevegelsen samla seg for å finne ut hvordan vi skal håndtere det som skjedde på lørdag, sier leder i Oslo Pride Inger Kristin Haugsevje til NRK.

Hun oppfordrer alle til å ta med seg parolene de hadde tenkt til å gå med på lørdag.

Kjærlighet og mangfold skal feires, ikke trues til stillhet, skriver Pride Oslo.

– Arrangementet på Rådhusplassen skjer fordi den skeive bevegelsen har et behov for å samles og for å vise at vi står sammen etter de tragiske hendelsene natt til lørdag.

På arrangementet vil de ulike skeive organisasjonene holde appell. Det vil bli et minutts stillhet. Det vil bli artister som representerer bevegelsen.

Alle er hjertelig velkomne, heter det videre.

Oppfordrer Oslo-folk til å komme

– Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) forsikrer overfor NRK at arrangementet vil være trygt.

– Jeg vil virkelig oppfordre Oslo-folk til å komme hit. Det er en solidaritetsmarkering, og vi vil slå ring rundt det skeive miljøet.

Johansen mener at Oslo skal våre en åpen, raus og inkluderende by.

– Så i morgen blir det en veldig viktig politisk markering som den skeive bevegelsen arrangerer. Vi støtter selvfølgelig opp om det, legger han til.

– Favner alle

Arrangementet mandag 27. juni skjer på dagen for markeringen av Stonewall-opprøret, som regnes som starten på Pride.

I en uttalelse som Pride sendte ut tidligere søndag ettermiddag står det:

«Den skeive bevegelsen favner alle. Vi kjemper for kravet våre naboer, medelever, foreldre, barn og venner har på fullverdige, trygge liv. Vi kjemper for et samfunn der idealene vi setter oss blir virkelighet. Vi har et valg i hvordan vi skal svare dette angrepet. Vi tar et felles og individuelt ansvar for å bekjempe homofobi, transfobi, rasisme, bifobi og funkofobi. Vi anmoder alle til å søke og dyrke våre felles arenaer, styrke fellesskapene som kan gi oss det samholdet som er og vil være viktig i fremtiden.»