Lørdag formiddag snakket innsatsleder Thomas Broberg med pressen etter hendelsen på Grünerløkka der en mann ble alvorlig skadet med stikkskader.

– Kvart på elleve i dag fikk politiet melding om at det i Vogs gate var en person som lå på gaten som var skadet, med det som ble beskrevet som stikkskader. Når vi kommer på stedet finner vi en person som er alvorlig skadd. Han blir akutt ivaretatt av politiet før helse kommer og tar seg av pasienten, sier Broberg.

Innsatsleder informerer videre om at mannen er kjørt til Ullevål sykehus med alvorlige skader.

Det var en forbipasserende som fikk øye på en mann som blødde kraftig fra magen utenfor oppgangen til en boligblokk på Grünerløkka. Store politistyrker rykket ut til stedet, og politiet tok kontakt med naboer, vitner og personer på stedet.

Mann pågrepet

– Én mann skilte seg ut, og han ble pågrepet. Han er kjørt til politihuset på Grønland, hvor han vil bli avhørt, sier operasjonsleder Tore Solberg i Oslo politidistrikt til NTB senere lørdag ettermiddag.

Politiet har ikke villet kommentere om det er noen relasjon mellom gjerningspersonen og fornærmede.

– I tillegg til det driver vi med aktivt søk og kartlegger om det kan være flere personer som kan være involvert i dette her.Vi jobber taktisk, avhører vitner, vi jobber selvfølgelig med mannen vi har pågrepet og den tilskadekomne når han er kontaktbar, sier Broberg.

I forbindelse med hendelsen har politiet har jobbet inne i en oppgang i Vogs gate. Innsatsleder Broberg forklarer det skyldes at spor leder til denne oppgangen.

– Vi gjennomfører nå rundspørring i denne blokken og søker etter et åsted.

Politiet har foreløpig avhørt noen vitner på stedet.

Undersøker spor i oppgang

Videre sier Broberg at politiet har god tro på å finne et åsted, men understreker at de må være helt sikre:

– Vi gjøre nøye søk på stedet.

Da Broberg snakket med pressen kjente han ikke til om politiet hadde kontroll på stikkvåpenet eller om de involverte i saken har tilknytning til stedet hendelsen har skjedd.

Politiet vet foreløpig heller ikke om mistenkte eller den skaddes tilknytning til stedet fornærmede ble funnet.

Politiet kommer nå, utover rundspørring i blokka, til å undersøke alle tekniske spor.

– Vi er selvfølgelig interessert i å komme i kontakt med andre vitner som har sett noe eller har informasjon til oss.

– Vi avventer krimtekniske undersøkelser på stedet, de er rekvirert og vil komme her. Så det vil være avsperret her en liten stund fremover. avslutter Broberg.

LES OGSÅ: