– Ting som er viktig må vi være med å behandle raskt, og dette er viktig. Ordføreren har anledning til å kalle inn til ekstraordinært møte, så da gjør jeg det, sier Marianne Borgen til Avisa Oslo.

Derfor vil det denne uka arrangeres et ekstraordinært møte i finansutvalget, etterfulgt av et ekstraordinært møte i bystyret. På agendaen står kun én sak: kompensasjon til Oslos uteliv.

Avisa Oslo meldte forrige uke at Frp krevde et slik møte, for å få fortgang i utdelingen av drøyt 160 millioner i statlig kompensasjon til serveringssteder, hoteller og reisebyråer.

– Oslos serveringsbransje ligger nede med brukket rygg og blør. Det har kommet meldinger om konkurser i januar og pengene fra regjeringen vil sikre arbeidsplasser. Vi må få ut pengene så raskt som mulig, sa Lars Petter Solås (Frp) til Avisa Oslo.

Nå får Solås det han ba om.

– Grunnen til at vi besluttet det først i dag var at vi avventet en bekreftelse fra byrådet om at de har anledning til å utbetale pengene fortere, dersom bystyret kommer til enighet denne uka.

Møtet vil avholdes torsdag klokken 16.00, møtet i finansutvalget blir avholdt forut bystyremøtet på torsdag.

Neste uke er det også duket for et ordinært bystyremøte.