P-forbudet vil gjelde til slutten av mars, skriver Aftenposten.

I tillegg til midlertidig p-forbud i Bogstadveien mellom Jacob Aalls gate og Professor Dahls gate, innføres forbud også i Vogts gate på Torshov mellom Biermanns gate og Torshovgata.

I tillegg blir det p-forbud i Hegdehaugsveien mellom Oscars gate og Grønnegata, ifølge avisa.

- Trikken, som frakter tusenvis av passasjerer hver time, må frem. På vinteren, og særlig på det føret vi har hatt nå i det siste, ser vi at et stort antall feilparkeringer gjør at trikken ofte blir stående fast. Derfor fjernes nå midlertidig p-plasser i deler av Bogstadveien og Vogts gate, sier byråd for miljø- og samferdsel, Sirin Stav.

– I Bogstadveien går trikken hvert tiende minutt. Særlig med slike forhold vi har opplevd nå i det siste, må transportbehovet til de mange, prioriteres over p-plasser til de få. Midlertidig p-forbud er ikke nytt, men noe som har vært vanlig også ved større snøfall tidligere år, og det gjøres etter anbefaling fra Bymiljøetaten, i samråd med Ruter og Sporveien, sier hun.

Forbudene vil gjelde fram til 27. mars.

– På litt sikt er mitt ønske å gjøre Bogstadveien til en bilfri handle- og kollektivgate også permanent for å gi gata enda mer byliv og bedre plass til gående og trikk, sier Stav.