Gå til sidens hovedinnhold

Innbrudd i postkasser og boder på Torshov: – Skikkelig utrygg følelse

Torshov-beboere uttrykker bekymring for at noen kan ha fått tilgang til postkassenøklene for borettslaget. Posten avviser at de har universalnøkler på avveie, men bekrefter at politiet har startet etterforskning og at de vil endre låsene.

– For å være ærlig er det en skikkelig utrygg følelse, sier Ruby Hassan (39) til Avisa Oslo.

Hun er beboer i borettslaget Kvartal IV på Torshov der de har opplevd fire innbrudd i kjellerbodene de siste månedene. I tillegg skal naboer ha oppdaget et menneske i sivile klær som rotet gjennom postkassene på lørdag.

– Det er tre rapporterte innbrudd i Hegermanns gate 2B og en reportert hendelse i Trøndergata 2, sier Hassan og forteller adressene er en del av samme borettslag.

Sagene Avis omtalte saken først mandag kveld.

Innbruddene i bodene skal ha hendt første gang i starten av november, og siste gang noen uker før jul. Hassans bod var blant bodene som ble gjenstand for tyveri. Hun ble da frastjålet en sykkel, skiutstyr, en mengde flasker med vin og gammelt IT-utstyr, forteller hun og sier beboerne har meldt inn innbruddene til politiet.

Men det skulle ikke stoppe der.

Mystisk «postmann»

– Nå har vi fått vite at en av naboene våre så en mann som kom inn i oppgangen i helgen og gikk gjennom alle postkassene. Det virket som han hadde en av nøklene som postvesenet har, sier Hassan.

Mannen skal ha gått inn i begge oppgangene i borettslaget på Torshov lørdag. Ifølge Hassan skal naboen ha blitt mistenksom fordi mannen var mørkkledd og oppførte seg merkelig.

– Han skal ha sett seg rundt og forsvunnet raskt, gjengir Hassan etter naboens beskrivelser.

Da naboen skrev om hendelsen i borettslagets Facebook-gruppe, var det flere beboere som delte sine opplevelser:

– Én nabo hadde sett post ligge strødd rundt over hele gulvet, som om noen hadde vært der og sett igjennom alt. En annen, som har ventet på å få tilsendt nytt bankkort, oppdaget at flere tusen kroner plutselig var trukket fra bankkontoen sin. Hun mistenker derfor en link mellom pengene som ble trukket og den savnede forsendelsen av nytt bankkort og kortdetaljer, sier Hassan.

Mandag toppet det seg da en av beboerne snakket med postmannen, som skal ha informert om at en av Postens universalnøkler var borte.

Dette avviser imidlertid pressekontakt i Posten, Kenneth Tjønndal Pettersen. Han som sier de har kontroll på alle sine universalnøkler.

Saken fortsetter under bildet.

– Har kontroll

– Vi er kjent med at det har vært innbrudd i inngangsdører og postkasser i et avgrenset område av byen – deler av Oslo 4. Slike saker anmeldes fortløpende, sier Pettersen til Avisa Oslo.

Videre forteller han at Posten har kontroll på sine nøkler og at det ikke er noe som tilsier at postens nøkler er stjålet. Han tilføyer det er mye som tyder på at det er profesjonelle kriminelle det er snakk om.

– Saken er anmeldt til politiet. De tar det på alvor og har allerede startet etterforskning. For å være på den sikre siden bytter vi låser i de berørte områdene og sender ut skriv til de som er berørte, sier Pettersen.

Kameraovervåking og lys

Pettersen oppfordrer nå beboere om å anmelde alle tyverier og innbrudd, og til å vurdere lokale tiltak som kameraovervåkning og lyssetting. Han oppfordrer også beboere til å melde ifra til Postens kundeservice om innbrudd og tyveri, fordi det «sammen med politiets arbeid er viktig for å kartlegge omfanget».

– Når fikk dere nyss om dette?

– Det har jeg ikke noen dato til deg på.

– Før jul?

– Jeg har ikke noen dato. Dette er anmeldt og politiet har startet etterforskning. Det er en stund siden, sier Pettersen og poengterer at han ikke kan si så mye av hensyn til politiets etterforskning.

– Når ble beboerne informert første gang?

– Det har jeg heller ikke noe informasjon om. Nå sendes det ut informasjon til de som er berørt og de bytter låser.

Pettersen vil ikke spekulere i om universalnøkkelen kan ha blitt kopiert, eller om det kan ha noe med innbruddene i bod og postkasser å gjøre.

– Våre nøkler er kun til inngangsdøren og postkassen. Man kommer ikke inn i noen leiligheter eller boder med dem, sier han og

– Jeg synes bare at det er utrolig trist at dette skjer i byen vår, legger han til.

– Jo raskere jo bedre

– Vi har ikke mottatt noe informasjon enda. Men det er i hvert fall bra at de ser ut til å ta dette alvorlig, jobber sammen med politiet og skal endre låsene. Jo raskere jo bedre, kommenterer beboer Ruby Hassan klokken 19.15 etter å ha blitt forelagt Postens svar til Avisa Oslo.

Astrid Hasselgård ved kriminalvakta i Oslo politidistrikt sier at hun ikke har hørt om saken når Avisa Oslo ringer mandag ettermiddag. Hun omtaler det likevel som alvorlig og utelukker ikke at det er opprettet sak hos politiet.

– Det kan være saken har kommet rett til etterforskning på Sentrum politistasjon, sier Hasselgård.

Kommentarer til denne saken