Samtidig håper de å få avhørt den fornærmede mannen i løpet av onsdagen. Det opplyser Ingebjørg Hansen, fungerende leder for drapsseksjonen i Oslo politidistrikt.

– Vi har vært i kontakt med ham og prøver å få til et avhør i dag, sier hun til Avisa Oslo onsdag morgen.

Klokken 12.20 tirsdag ettermiddag ble en mann i 20-årene funnet skutt og alvorlig skadet i en taxi utenfor Ikea på Furuset. Åstedet for skytingen skal ha vært ved Furuset kirke, om lag 1,7 kilometer unna.

Politiet etterforsker saken som drapsforsøk.

Flyktet i taxi

Fornærmede skal kommet utenbys fra og var passasjer i den aktuelle taxien, som flyktet til Ikea for hjelp etter skytingen. Taxisjåføren har status som vitne i saken.

– Sjåføren ble avhørt i dag. Han er viktig vitne, men jeg kan ikke gå inn på hva han har kommet med av opplysninger, sier Hansen.

Politiet har tidligere uttalt at de har grunn til å tro at det er en relasjon mellom fornærmede og gjerningspersonen, i den forstand at hendelsen ikke fremstår tilfeldig.

Hansen vil imidlertid ikke kommentere om de har noen konkrete mistenkte etter skytingen.

– Det er for tidlig å si noe om det nå, men vi jobber intenst med å klare å finne gjerningspersonen, sier hun.

– Er politiet sikre på at det dreier seg om én gjerningsperson?

– Vi jobber ut fra forskjellige hypoteser. Vi må jobbe bredt så tidlig i etterforskningen.

– Virker veldig tilfeldig

Hansen vil heller ikke gå nærmere inn på hva politiet mener skal ha vært foranledningen til skytingen.

– Det er noe vi prøver å få mest mulig informasjon om. Derfor er det viktig at vi får snakket med fornærmede. Vi har allerede gjort mange etterforskningsskritt, men vi fortsetter med full trykk i dag, sier hun.

Like ved Furuset kirke ligger en barnehage. Det var flere barn og ansatte som dermed ble vitne til dramatikken som utspilte seg tirsdag ettermiddag. I ettertid har bydel Alna tatt kriseteam for å følge opp saken.

Klara Vogel, sogneprest i Ellingsrud og Furuset menighet, omtalte hendelsen som trist da Avisa Oslo snakket med henne tirsdag:

– Det virker veldig tilfeldig at det skjedde der. Vi føler oss trygge til å gå på jobb igjen. Det som har skjedd er ikke representativt for hvordan vi opplever å jobbe i Furuset kirke eller bo på Furuset.