Gå til sidens hovedinnhold

Ingen nye vaksinedoser til Oslo de neste tre ukene - fremskynder dose to

Som følge av at Oslo allerede har for mange vaksinedoser, vil ikke hovedstaden motta en eneste vaksinedose de neste tre ukene. Samtidig har kommunen besluttet å fremskynde dose to for enkelte innbyggere.

– Kommunen har i dialog med FHI redusert vaksineleveransene de siste par ukene og nå stoppet forsendelsene fra FHI slik at vi ikke mottar nye doser i uke 30, 31 og 32. I tråd med FHIs anbefaling startet kommunen opp tilbud om drop-in-timer for dose 1 til beboere i kommunen f.o.m. mandag 19.07.

Det skriver smittevernoverlege Frode Hagen i en mail til Avisa Oslo.

Folkehelseinstituttet (FHI) har tidligere bedt kommuner med overskudd av vaksiner om å si ifra, slik at FHI kan stanse tilsendingen av vaksiner. I Oslo er det 900 doser, som har utløp i neste uke, som følge av redusert vaksinasjonstempo i kommunen.

FHI har også frarådet kommuner å flytte vaksiner over til andre kommuner. Dette fordi vaksiner kan gå tapt. Derfor kommer Oslo nå til å fremskynde dose to for enkelte innbyggere.

– Fremskyndelse av intervall for dose 2 vil kun gjøres i en begrenset tidsperiode, og kun gjelde et visst antall innbyggere, for å bruke opp de vaksinedosene kommunen allerede har i overskudd per i dag. Det vil si at størsteparten av Oslos befolkning fortsatt vil få dose 2 med ordinært intervall, skriver Hagen.

– Det vil også være forskjeller mellom bydelene. Intervallet skal forkortes så lite som mulig. Det vil si at bydelene i første omgang må forkorte intervallet til de innbyggerne som skal vaksineres de nærmeste ukene. Dette vil ikke medføre en raskere ferdigstillelse av vaksinasjonsprogrammet i Oslo, fortsetter han.

Frode Hagen informerer også om at Oslo kommune foreløpig ikke vil starte med drop-in for dose 2. Årsaken er at kommunen vil sikre at de ferdigstiller settingen av dose 2 etter riktig prioriteringsrekkefølge.

– Innbyggere kan dermed ikke møte opp på vaksinesenteret i håp om å få fremskyndet intervall for dose 2, presiserer Frode Hagen i e-posten tilsendt Avisa Oslo.

Kommentarer til denne saken