Busstoppet Møllefaret på Røa er blitt utsatt for samme type hærverk to ganger på en drøy måned.

Det har etter aller solemerker skjedd ved at noen har løftet opp steinheller som ligger like ved, for så å kaste dem gjennom ruter på busskuret. Steinhellene har ligget igjen som en synder i glasskårene ved begge anledningene.

Ikke sikre

Eva Christin Meyn reagerer på at steinhellene ligger tydelig i blikkfanget til noen som ønsker å drive med skadeverk.

– Mulig dette er Bymiljøetaten, men vi er ikke helt sikre, svarer Ruters pressekontakt til Avisa Oslo på tirsdag morgen.

– Disse steinhellene tilhører sannsynligvis Ruter, i forbindelse med oppgradering av deres holdeplasser, svarer Bymiljøetatens pressekontakt senere tirsdag ettermiddag.

Etter å ha sjekket mer i saken, kan ikke Ruter svare på hvem som eier steinhellene. De opplyser at busskuret ble bygd nytt i vinter. Steinhellene ser ut til å være til ledelinjer for svaksynte.

Sender ut entreprenør

– Vi ønsker å løse dette og starter med å be vår entreprenør dra ut dit, svarer Linda Thorsen i Ruter etter hvert som hun er blitt koblet på i saken tirsdag ettermiddag.

Thorsen er programleder for Ruters trafikantinformasjon og designprogram. Hun roser naboer for å si fra om problematikken.

– Det er helt fantastisk at publikum gir tilbakemeldinger så vi kan agere kjapt. I dette tilfellet hjelper det oss å komme til bunns i årsaken og sørger for at vi kan redusere risikoen. Det er kjempebra, sier hun.

Det er foreløpig ikke avklart hvordan entreprenøren vil håndtere saken etter at de har dratt ut til Møllefaret.

Onsdag morgen skal steinhellene være ryddet bort.