Da jeg i 2020 skulle flytte tilbake til Grünerløkka – bydelen der jeg selv vokste opp – falt valget på en leilighet i Skjelderups gate på Sofienberg.

Allerede den gang ble jeg fortalt at jeg nå skulle flytte til området som av flere beboere var blitt døpt «SoSoPa» – en slags New Yorkifisering av «South of Sofienbergparken», skåret over samme lest som Manhattan-nabolaget SoHo (South of Houston Street) og Brooklyn-nabolaget Dumbo (Down Under Manhattan Bridge Overpass).

«Æsj», tenkte jeg.

Siden den gang har jeg knapt blitt trodd de gangene jeg har nevnt for familie og venner at det finnes folk som kaller området dette. Jeg har faktisk måttet insistere på at det ikke er jeg selv som har funnet opp navnet.

Det var derfor både lettelse og avsky som slo ned i meg da Aftenpostens nyoppstartede anbefalingsgenerator Vink tok i bruk navnet i overskriften «Helgetur til den uoffisielle bydelen SoSoPa»

SVAR PÅ INNLEGGET:

Les også

Området heter Sørpa, ikke «SoSoPa»

Vrenger seg nemlig i magen

Jeg mistenker at mannen bak navnet, Ask Frederik Berg (som til alt overmål er en innflytter fra Drammen – men likevel en hyggelig fyr) introduserte det med et visst glimt i øyet. Men slike glimt slukner ofte et sted mellom vorspiel-prat og spaltene til en av Norges største og streiteste aviser.

Det vrenger seg nemlig i magen når jeg tenker på at de som fra før kritiserer Grünerløkka for å være bydelen for kaffe latte-drikkende hipstere, nå får enda mer bensin å helle på bålet. Den grenseløst pinlige betegnelsen «SoSoPa» blir dessuten bare enda verre av at området allerede har et navn: Sofienberg. Det navnet synes jeg vi skal holde på.

PS: En av Sofienbergs hovedårer, Rathkes gate, ble av min egen avis omtalt som Grünerløkkas Berlin. Jeg tar avstand fra dette også.

Det blå området er Sofienberg, det røde er området som kalles «SoSoPa»

Les flere kommentarer, debattinnlegg og Oslo-historier på Avisa Oslos debattside Oslodebatten

Les også

Bli med til Grünerløkkas nye, hemmelige trend-gate: – Minner meg om Berlin

Les også

Ikke tøft å la politiet kjeppjage og nakenvisitere ungdom

Les også

I år kommer ramadan med en kraftig bismak