(Oslodebatten)

Jeg har egentlig bare tenkt meg forbi på vei til butikken. Plutselig stikker en hånd opp fra en av de som sitter på uteserveringen. Personen smiler, flere snur seg, og jeg møter flere store smil. Times på Galgeberg er en slik plass der en fort blir kjent – og får venner. Der jeg alltid føler meg velkommen og verdsatt. En svinger innom for en liten snakk når en får en slik velkomst, selvsagt gjør en det.

LES OGSÅ: Skal ha vært klar over kommende nedleggelse av Times Bar på Galgeberg i flere år

Kundekretsen har de siste to tiårene samlet seg for allmenn- og musikkquiz, og for fotballkamper. Kunder og ansatte har sammen feiret milepæler i livene til venner, men også sørget og mimret over dem som har gått bort. Familier samles på dagtid for å spise pizza fra Dr. Pizza vegg-i-vegg. Det er mulighet for å spille brettspill, eller lese avisen alene. Times bar er en viktig sosial arena for mennesker i nærmiljøet.

Delta i OsloDebatten

Har du en mening om denne saken, eller et annet tema? Send inn ditt debattinnlegg her

Oslo-folk har mange meninger om byen sin, og Avisa Oslo ønsker å publisere flere personlige og originale innlegg som beriker samfunnsdebatten.

Den aller beste verdien jeg ser hos mine venner, kundekretsen og ansatte på Times er medmenneskeligheten og omsorgen for hverandre. Vi er der sammen når det går på skinner, men også når noen føler de står ved et stup og ikke har fotfeste. Det er nettopp da en helst ikke bør stå alene. Du vil ha en venn, et familiemedlem eller en arbeidsplass som ser deg og viser omsorg.

Dessverre er det ikke alle som har et slikt nettverk, og spesielt for dem er et sted som Times viktig.

Av og til faller en ned fra stupet. En nær venn eller familiemedlem dør og plutselig er du i fritt fall. På Times setter folk fram en stige, eller går selv opp på stupet for å støtte deg mot trygg grunn. Snakker med deg, gir en skulder å gråte på, sier at det er helt i orden at du er lei deg. Vinden avtar da, grunnen blir tryggere, du står mer støtt.

LES OGSÅ: Naboene gjør alt for å redde Times: – Vi får det til. Vi har ikke en plan B

Mister vi Times forsvinner et hyggelig, intimt og åpent møtested, som har gjort Galgeberg til et mer inkluderende og varmt nærmiljø for så mange. Det blir et stort tap.

Jeg ønsker meg et inkluderende og varmt samfunn, det tror jeg mesteparten av mine medbordere også gjør. Da trenger vi disse viktige hjørnestenene. Steder der de ensomme kan finne vennskap og samhold. Steder vi kan bygge nettverk. Møtesteder der vi kan ha dype, ærlige samtaler, men også le, synge og glede oss i hverandres selskap.

Les flere debattinnlegg og Oslo-historier på Avisa Oslos debattside Oslodebatten

Les også

Dette er ikke hvilken som helst brun bydelspub. Det er vår pub

Les også

Stampuben Trafalgar stenger dørene. Litt av meg dør.

Les også

Et annerledes minneord over Toralv Maurstad

Les også

Min barndom i Iran