Avisa Oslo har fått nye tips om observasjoner av den grønne papegøyen de siste dagene:

  • Paal Bergs vei på Bogerud.
  • Westbye Egebergsgate på St. Hanshaugen, like ved Telthusbakken.

Etter at denne saken ble publisert, har Avisa Oslo blitt tipset om nok en observasjon i Paal Bergs vei på Bogerud for to dager siden.


I september ble det også observert en grønn papegøye ved nordenden av St. Hanshaugen park.

Tidligere i år vakte det oppsikt at papegøyen Maya hadde rømt fra Horten og tatt seg helt til hovedstaden. Papegøyen er en såkalt indisk halsbåndparakitt. De er veldig hardføre og tilpasningsdyktige i kalde norske forhold selv om de er en fremmed art.

Til tross for gjentatte forsøk fra både eieren og frivillige med å fange henne, har ingenting lykkes.

Eieren har fått stadige henvendelser gjennom året etter at folk har sett papegøyen.

Har du sett papegøyen? Tips oss på [email protected]

Flyr mellom Oslo og Asker

– Jeg tror det er henne, men jeg har hørt rykter om at det kan være en annen der ute og at de to er ganske like. Jeg har også sett noen bilder som viser klart er henne fordi hun er dønn lik, forteller eier Teresa Lefsaker Brenne.

Noen uskarpe bilder er ikke nok til å si om de siste observasjonene er Maya. Lefsaker Brenne har fått med seg observasjoner som tyder på at papegøyen beveger seg mellom Oslo og Asker.

– Hun har vært litt i de områdene. Flydd litt att og fram mellom St. Hanshaugen, Grünerløkka og Asker-området. Det ser ut som hun har funnet en del mat langs ruta.

Eieren forteller at arten kan fly veldig lange avstander uten problemer.

Et godt tips til å vite om det er Maya eller ikke, er å se etter en svart ring rundt halsen. Maya har ikke dette da hun er en hunnfugl. Det er hannene som har den svarte ringen.

– Ekstremt skeptisk

Siden Maya allerede var en skeptisk fugl da hun klarte å rømme, anser eieren at hun må være svært så krevende å fange nå.

– Hun er ekstremt skeptisk og har ikke nærmet seg fellene som har vært satt ut. Sjansen er nok størst for at hun flyr inn et åpent sted. Det har hendt at hun har sittet i vinduskarmen, men flydd med en gang hun har skjønt lunta, forteller Lefsaker Brenne.

Dersom noen skulle klare å bistå med å fange Maya, er hun veldig glad for det. Samtidig har hun forståelse for at folk ikke kan åpne vinduene på gløtt for å lokke henne inn nå som det er ganske kalt.

– Hun elsker epler, bær, solsikkefrø og den type ting, tipser eieren.