I løpet av det siste året har flere selskaper som holder til i området Vika og Oslo sentrum opplevd å få møbler frastjålet fra inngangspartiet sitt.

– Vi har hatt to tyverier av designmøbler i inngangspartiene i to ulike eiendommer i Vika, sier Petter Neslein, administrerende direktør i eiendomsselskapet Pecunia AS.

Se video øverst i saken!

Har på seg munnbind

Det første tyveriet fant sted 11. november i fjor. Det andre skjedde 2. februar i år.

Tyvene er fanget opp av overvåkningskameraer og Neslein forteller at han har observert tre menn med masker fra overvåkningsvideoen. Totalt har de blitt frastjålet to stoler, et glassbord og en sofa.

– Det er en gjeng som er kledd i dagligdagse klær og med munnbind. Nå er jo en perfekt tid for tyver med tanke på munnbind, sier han.

Tyverienes fremgangsmåte har ifølge Neslein vært lik: En person står utenfor og idet noen går ut, stopper personen døren idet den lukker seg. Så kontakter han de to andre som kommer til og de går inn for å hente ut de dyre møblene.

Neslein forteller at de har fjernet alt av møbler etter hendelsene, som er anmeldt til politiet. Han lover dusør på 50.000 kroner til den som hjelper dem og politiet med å finne tyvene.

Politiadvokat Nina Henrichson Kresse sier til Avisa Oslo at saken er henlagt på grunn av manglende opplysninger om gjerningsperson.

Stjal møbler verdt 100.000

Totalt tre selskaper Avisa Oslo har snakket med forteller om lignende hendelser med tyveri.

– Vi ble frastjålet resepsjonsmøbler for 100.000 kroner, sier Peder Chr. Løvenskiold, administrerende direktør i Anthon B. Nilsen Eiendom AS, som holder til i Oslo sentrum.

Han forteller at designermøblene forsvant fra resepsjonen for cirka seks måneder siden. Også hos dem ble tyveriet fanget på overvåkningskamera.

– En kveld ble møblene båret rett ut. Frekkheten har ingen grenser, sier Løvenskiold.

– Det er synd. Vi ønsker å ha kvalitetsmøbler i våre arealer og fremme god arkitektur og estetikk, men da blir man møtt av andre utfordringer, sier han.

Satte inn tiltak

Braathen Eiendom AS opplevde i februar å få en skinnstol frastjålet fra resepsjonen midt på lyse dagen.

Administrerende direktør Leif Arne Røsnes forteller at de har anmeldt hendelsen. Etter tyveriet satte selskapet inn tiltak.

– Dette er veldig kjedelig og en dyr lærdom for oss. Vi har blant annet sikret møblene med vaiere for å forhindre at noe lignende skjer igjen, sier han.