(Sagene Avis:) Ida Maltun ble så lei av å kaste gamle ting, at hun bestemte seg for å dra i gang Prestehagans aller første loppemarked. De har nemlig høy rullering av beboere i blokka i løpet av et år, og de rydder ikke alltid opp etter seg.

– Jeg har sittet i styret i tre år, og hver gang noen flytter inn eller ut blir det lagt igjen en hel del saker og ting, sier hun til Sagene Avis.

Det er styret som da sitter igjen med ansvaret for å bli kvitt tingene, slik at blokka holdes ryddig og fin. Det endte som regel med at de kastet alt.

– Til slutt ble jeg så lei av å bare kaste alt sammen, at jeg hørte med resten av styret om det var OK å holde loppemarked med tingene. De sa ja, og nå har vi loppis med masse fine eienddeler som ingen har tatt med seg til neste bosted! Bra for miljøet, og lommeboka.

Loppemarkedet arrangeres i borettslagets bakgård, i Trøndergata 8, 29. mai klokken 11.00 til 16.00.


Får med seg Frivilligsentralen og Sagene Bokhandel

Men det er ikke bare ting som har blitt lagt igjen ved flytting som skal selges på markedet. Alle har stilt opp for å få et skikkelig bra marked:

– Det er overraskende mye ting i bare 34 leiligheter, det virker som om folk har renset bodene sine. Vi har fylt opp tre boder og sykkelparkeringen i kjelleren med ting til loppemarkedet. Og jeg regner med det kommer mer! sier Maltun.

Loppemarkedet vil by på bøker, småmøbler, klær, interiør og krimskrams. De har også fått med seg to andre lokale til å ha egne boder:

– Som en ekte bydelsentusiast, har jeg invitert lokale bedrifter til å ha bod i bakgården på søndagen. Her vil Sagene Bokhandel og Sagene Frivilligsentral ha bod. Vi har også kontakt med to andre bedrifter som også muligens tar turen. Målet er å lage en hyggelig bakgårdsfest for hele bydelen!

Støtter Frivilligsentralen

Og hva skal inntektene gå til, lurer du kanskje på? Borettslaget trenger penger til nye sykkelstativer i bakgården, for å oppfordre beboerne til å sykle mer og for å gjøre bakgården til et hyggeligere sted å oppholde seg. Men de beholder ikke alle inntektene selv!

– I tillegg donerer vi 15 prosent av inntektene til Sagene Frivilligsentral, så de kan fortsette den fantastiske jobben de gjør. Det er en glede for oss å kunne bidra, sier Maltun.

Følg med på loppemarkedets Facebook-side, der vil de legge ut utvalgte lopper du kan få tak i!

Les også

Arild solgte leiligheten for å bo nærmere Tove: Nå skal sykehjemsplassen hennes legges ned

Les også

Sutterud begynte som lydingeniør. Men det var lyden av klokker som ble hans kall