Gå til sidens hovedinnhold

Ida (24) skulle på tur da hun oppdaget at rullestolen var borte: – Aldri tenkt at jeg kom til å oppleve det her

Etter at Ida Hauge Dignes la ut innlegget om den stjålne rullestolen på Facebook, har hun fått mange meldinger. Men rullestolen er ennå ikke kommet til rette.

– Det er veldig rart at folk stjeler en stol. Det er jo på en måte beina mine, sier Ida Hauge Dignes (24) til Avisa Oslo.

Tirsdag kveld sier Hauge Dignes' foreldre at de har leitet etter den frastjålne rullestolen hennes i en time med bil, men at det er som å lete etter nåla i høystakken.

Dignes forteller at rullestolen er relativt ny.

– Jeg fikk den i januar, og jeg har brukt den hver dag til å gå på tur med, sier 24-åringen.

Les også

Ble frastjålet rullestol: – Jeg er ekstra avhengig av å ha den stolen for å komme meg ut på tur

Da Avisa Oslo møtte Dignes tirsdag kveld, var hun kledd i turtøy.

– Jeg skulle på tur i syvtiden i dag. Så oppdager jeg at rullestolen er borte, sier hun, og viser hvor den bruker å stå, i oppgangen.

– Den pleier alltid å stå her sånn, men da kom jeg hit og så, var den ikke her. Da ble jeg helt satt ut, egentlig. Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre, fordi det her er beina mine. Jeg er avhengig av å ha den for å komme meg ut på tur, for å komme meg over høye fortauskanter, bevege meg i skogen og så videre. Så da anmeldte vi det til politiet.

Mye engasjement

Studenten forteller at hun og kjæresten Kristofer Stavseng selv har leitet i området, og spurt naboer om de har sett noe – foreløpig uten hell.

Hun har to nøkler til rullestolen og begge ligger i leiligheten.

– Vedkommende kan ha stukket inn en annen gjenstand og slik klart å få på tenninga, tror Stavseng.

På kort tid har Facebook-innlegget fått mange tusen delinger. Dignes sier at hun får mange meldinger, deriblant fra andre rullestolbrukere.

– Folk kommenterer at «shit, det her har skjedd med meg også». Det er veldig rart at folk stjeler en stol. Det er skikkelig kjipt. I hvert fall nå i koronatiden, for da er man ekstra avhengig av å komme seg ut på tur. Jeg er glad det ikke er snø, for da hadde jeg ikke kommet meg ut, sier hun.

Hun håper at stolen dukker raskt opp igjen.

– Jeg vet ikke helt hva som skjer videre nå. Vi må ringe Nav og si at stolen er stjålet. Jeg har aldri opplevd det her før – og aldri tenkt at jeg kom til å oppleve det. Mange kontakter meg hele tiden om saken, så det kan jo hende jeg plutselig får ett eller annet tips, sier hun.

La merke til mistenkelig person

Ljubomir Krogsberg (29) bor i naboblokken og sier han har oppdaget noe mistenkelig. De siste fem-seks dagene har han sett en person stå ved inngangen til blokken hvor Dignes bor, midt på natten, forteller han.

– Jeg har vært oppe mellom klokken to og klokken fire om natten og han har vært der hele tiden. Han står ved inngangspartiet og stirrer i telefonen sin.

Krogsberg forteller også at han tror noen har forsøkt å stjele rullestolen hans. Den er også plassert i gangen, og da han skulle bruke den tidligere tirsdag kveld oppdaget han at armlenet på rullestolen var løftet opp.

– Jeg tenker at det er samme person som har prøvd å stjele min stol, men at det heldigvis ikke funket fordi batteriet er dødt. Det å dytte en rullestol ville vært lett å oppdage. Så jeg tror jeg har hatt flaks, sier Krogsberg.

Avisa Oslo var i kontakt med operasjonssentralen i Oslo politidistrikt tirsdag kveld. Da opplyste de at de fikk melding om rullestoltyveriet klokken 18.53 og at samtlige politipatruljer i Bjølsen-området ble informert om saken.

Kommentarer til denne saken