Gå til sidens hovedinnhold

I «uformell dialog» om elsparkesykler

De nye reglene for elsparkesykler i Oslo er «ikke veldig forenlige» med sunn konkurranse, mener Konkurransetilsynet.

Samtidig varsler Sirin Stav (MDG), byråd for miljø og samferdsel i Oslo, at de er i gang med å se på hvilke nye reguleringer av elsparkesykler som skal gjelde fra begynnelsen fra 2022.

Det skriver TV 2.

– Vi er allerede i gang med å se på hvilke endringer vi skal gjøre, sier Stav til kanalen.

At det skal vedtas ny forskrift til neste år, var allerede vedtatt av byrådet før de nye reglene kom.

Tapte søksmål

I forrige uke tapte Voi, Ryde og Tier, de største elsparkesykkelaktørene i Oslo, et søksmål mot kommunens beslutning om å sette et tak på 8000 sykler. Slik det er organisert nå, skal elsparkesyklene fordeles likt på alle aktørene som opererer i hovedstaden.

Det er ikke Voi, Ryde og Tier enige i. 20. august sendte advokatfirmaet Ræder et brev til Konkurransetilsynet på vegne av Ryde, der de blant annet påpeker at denne likefordelingen har uheldige virkninger på konkurransen i markedet.

Les også

Han slapp elsparkesyklene løs – nå er han på eiersiden til en elsparkesykkel-aktør

Overfor TV 2 bekrefter Gjermund Nese, avdelingsdirektør i Konkurransetilsynet, at de er i «uformell dialog» med blant annet Oslo kommune.

– Den reguleringen som er i Oslo nå er ikke veldig forenlig med å legge til rette for sunn konkurranse, i og med at markedet er delt opp i like store biter. Det er ikke så mye å hente på å være flink til å konkurrere, sier Nese til TV 2.

301 skader i august

I forrige uke ble antall elsparkesykler i Oslo redusert fra rundt 25.500 til 8000, etter at aktørene tapte søksmålet mot kommunen.

Reduksjonen skjer blant annet etter et stort antall ulykker der elsparkesykler har vært involvert. I august ble 301 personer behandlet ved skadelegevakten i Oslo i forbindelse med elsparkesykkelulykker.

32 prosent av skadene skjer i perioden mellom klokken 23 og 05, opplyste skadelegevakten i en pressemelding.

Les også

Derfor har 1.334 av Rydes elsparkesykler fått ny logo

Kommentarer til denne saken