Gå til sidens hovedinnhold

I to år har han oppholdt seg i hjemlandet. Nå er VIF-spilleren endelig solgt.

Midtstopper Felipe Carvalho forlater Oslo-klubben.

Man må helt tilbake til høsten 2018 sist Felipe Carvalho var i aksjon for Vålerenga. Etter en suksessfull debutsesong oppsto det uenigheter mellom klubben og spilleren.

Uruguyaneren ønsket seg nærmere familien. Det endte med at han i januar 2019 kom til enighet om et utlån til Montevideo-klubben Nacional ut sesongen. Men da låneavtalen utløp, kom han likevel ikke tilbake til Oslo.

Vålerenga har jobbet intensivt med å finne en ny klubb for midtstopperen, og nå har en avtale endelig kommet på plass. Søndag bekreftet Vålerenga at de var enige med Club Bolivar i Bolivia om et salg.

– Vanskeligere og vanskeligere

– Han har ikke spilt på over ett år. Det er klart at å selge en spiller som ikke spiller fotball blir vanskeligere og vanskeligere jo lenger tid som går, sier Jørgen Ingebrigtsen, sportssjef i Vålerenga, til Avisa Oslo.

Ingebrigtsen er glad for at de nå har kommet til enighet. Han kan av kontraktsmessige årsaker ikke oppgi overgangssummen.

– Det er fint at han har kommet seg videre. Samtidig har det vært bra for oss å få inn en såpass bra sum med penger med tanke på hvor lite han har spilt den siste tiden, sier sportssjefen.

På jakt etter kantspiller

Carvalho kom til Vålerenga fra Malmö vinteren 2018. Hans opprinnelige avtale med de kongeblå strakk seg til 31. juli 2021. Ifølge Nettavisen har ikke klubben vært pliktige til å betale Carvalho lønn de siste årene.

Han er dermed den andre midtstopperen som forlater Vålerenga i løpet av få dager. Fredag ble det klart at også Johan Lædre Bjørdal forlater klubben. Samtidig har kaptein Jonatan Tollås Nation forlenget kontrakten med ett år.

Ingebrigtsen legger ikke skjul på at Vålerenga er på jakt etter en kantspiller. Den siste tiden har det blitt skrevet at tidligere Bodø/Glimt-spiller, Amor Layouni, er på vei til klubben. Svensken er for tiden under kontrakt med den egyptiske klubben Pyramids. Foreløpig holder Ingebrigtsen kortene tett til brystet.

– Jeg leste at vi var enige med en annen spiller også. Man skal huske på at det er agenter som har ulike agendaer på denne tiden av året. Men det er klart at vi har kartlagt kantspillere og sett på mange muligheter, sier han.

Kommentarer til denne saken