I forrige uke fremmet Frp mistillit mot byråd Lan Marie Berg (MDG). Saken handler om at Oslos nye vannforsyning kan bli 5,2 milliarder kroner dyrere enn først antatt.

Frp og Folkeaksjonen Nei til mer bompenger (FNB) reagerer på at Berg ikke informerte dem på et tidligere tidspunkt.

Selv om Bergs byrådsavdeling fikk vite at kontraktene kom til å være dyre allerede i desember og fikk et estimat i februar, fikk ikke de andre vite om milliardsprekken før i mai.

Lan Marie Berg har tatt selvkritikk.

Diskuterer saken

Torsdag kveld samler Rødt Oslo lokallagslederne for å diskutere saken. Til Aftenposten har leder i Rødt Alna, Arne Herman Rolijordet, og leder i Rødt Grorud, Shahla Sultani, sagt at medlemmene er splittet i hvorvidt de vil støtte mistillitsforslaget mot Berg.

Avisa Oslo har spurt Rødts gruppeleder i Oslo Eivor Evenrud om et intervju før møtet, men hun har foreløpig ikke svart.

Aftenposten skriver at det ikke skal fattes et vedtak i kveld, men at lokallagsledernes mening vil veie tungt. Den endelige avgjørelsen vil bli tatt i bystyregruppen til Rødt.

– Vi er bekymret

En rekke andre partier har heller ikke tatt stilling til saken. Gruppeleder i Oslo KrFs bystyregruppe, Espen Andreas Hasle, sier at de skal ha et møte i nærmeste framtid.

– Vi har ikke tatt endelig stilling ennå. Vi har flere spørsmål som vi ikke har fått svar på, og vi har også fått vite at det finnes en del dokumenter som vi ikke har sett. Vi håper vi får se dem denne uka, sier han til Avisa Oslo og fortsetter:

– Vi er bekymret for det som har kommet fram før, under og etter høringen. Det er lite tillitvekkende at byråden informerte sent og at man ikke fullt ut har undersøkt hva kostnadene skyldes. Byråden sier årsaken er økte kostnader i markedet, men dette er bare en del av bildet, sier Hasle.

Avisa Oslo har vært i kontakt med leder av bystyregruppen til Oslo Venstre, Hallstein Bjercke. Han ønsker ikke å uttale seg om saken på nåværende tidspunkt.