Det skriver Dagbladet, som i en serie artikler har belyst det som beskrives som en krisesituasjon bak murene i Oslo fengsel.

Klokken 13 torsdag ankom justisministeren fengselet på Grønland for å møteledelsen, tillitsvalgte og ansatte.

Farukh Qureshi, tillitsvalgt i Oslo fengsel og Ap-politiker, har flere ganger kritisert politisk ledelse for ikke å ta ansvar for situasjonen i fengselet. Overfor Dagbladet har han gitt uttrykk for at han frykter at noen kommer til å bli drept på jobb.

– Til justisministeren er vår klare forventning at det tas tak i situasjonen vi befinner oss i, sier Qureshi til avisen og mener at mangelen på mannskap er kritisk.

Det er stort behov for nytt fengsel i Oslo. Til tross for det besluttet flertallet i bystyret å vrake planene om å bygge nytt fengsel på Bredtvet, slik Statsbygg ønsket. Dermed har Justis- og beredskapsdepartementet begynt å se seg rundt etter en aktuell tomt utenfor kommunen.

Nils Finstad og Doris Bakken, ledere ved henholdsvis Oslo fengsel og kvinnefengselet på Bredtvet, har omtalt vrakingen som en «faglig skandale».

– Vi kan ikke tro at siste ord er sagt i denne saken, rett og slett fordi de samfunnsøkonomiske konsekvensene er for store. Vi håper at denne vendingen i saken får politikerne til å våkne, uttalte de til Avisa Oslo i april.

Avisa Oslo har også skrevet en rekke reportasjer om situasjonen i Oslo fengsel og prosessen rundt bygging av nytt fengsel:

Les også

Stemmer fra innsiden:

Les også

Stemmer fra innsiden: