Vålerenga – Strømsgodset 3–0

Det kokte mildt sagt på Intility Arena søndag kveld. For første gang på to år var ikke supporterne låst av noen restriksjoner.

Klanen svarte med bluss og enorm stemning på den ene kortsiden. Da lagene gikk ut på gressmatten, lyste det røde blusset opp hele korttribunen. Det tok flere minutter før den enorme røykskyen hadde lagt seg.

På banen fortsatte Vålerenga festen mot Strømsgodset. Til pause sto det 2–0 – og den ledelsen kunne vært doblet. Minst.

– Det ekte livet er tilbake. Det var fantastisk å spille kampen. Jeg synes vi viste det ute på banen, at det gir noe ekstra å ha supporterne tilbake. Det er ikke noen tvil om det. Det var sykt trøkk på tribunen. De første 25 minuttene er det beste jeg har sett siden jeg kom til klubben, forteller kaptein Jonatan Tollås Nation til Avisa Oslo.

– Villeste jeg har vært med på

VIF-kapteinen forteller at han virkelig kjente at det kokte på tribunen før kampen.

– Det er noe av det villeste jeg har vært med på, forteller han.

Nation mener det var en avgjørende faktor til at Vålerenga spilte opp mot sin beste kamp for året. Til slutt det 3–0 i målprotokollen etter mål fra Vidar Örn Kjartansson, Tobias Christensen og Leonard Zuta.

– Da vi sto i sirkelen før kampen, så sa jeg til gutta: «Fy faen, denne rammen er det lenge vi har sett og hatt her på Intility», forteller han.

Den opplevelsen deler trener Dag-Eilev Fagermo:

– I dag gledet prestasjon mer enn poengene. Så gøy var det å se Vålerenga i dag. Og ikke minst supporterne. De ble ydmyket her for to uker siden mot Odd (tapte 0–3 i hjemme i cupen), så står de sånn i svingen. Jeg har aldri vært borti noe sånt. Det er det ingen som gjør. Det er det som gjør at Vålerenga har et så stort potensial, sier han.

– Disse opplevelsene er viktige for spillere og supportere. Det skaper en enorm ramme for kampen.

Jojo-klubben

Søndagens seier sendte Vålerenga opp på 7-.plass på tabellen. Forrige helg tapte laget mot serieleder Bodø/Glimt på Aspmyra. Kampen før ble det cupexit mot Odd på hjemmebane.

Man har for lengst sluttet å snakke om medalje på Valle i år, men Fagermo likte svært godt det han fikk se fra sine elever mot Godset.

– Vi får ut det potensialet som er. Vi har fått jobbet med laget over tid, så når vi klarer å ha de spillerne på banen, så er de gode.

– Hva bruker du og spillerne som motivasjon utover høsten?

– Det er å klatre på tabellen. Vi vil fortsette som vi gjør nå, med å bruke yngre spillere som vi vet har stort potensial. De vil få mye spilletid, sier treneren.