Det vi sa før vi lanserte Avisa Oslo natt til 30. november - at Oslo har vært kraftig underdekket - holder til de milde grader stikk snart fjorten dager etter lansering. Hvor vi enn leter etter nyheter, finner vi dem. Det bugner av nyheter, trender og fenomener som det ikke er blitt gjort journalistikk på i denne store og mangslungne byen.

Nå kan du også følge oss via apper uavhengig av om du er bruker av iphone- eller android-mobiltelefoner.

Slik jeg er skrudd sammen, har jeg vanskelig for å framsnakke det redaksjonen min holder på med. Min rettesnor har alltid vært "show it, don´t tell it". I og med at den metoden er litt langsom og omstendelig med tanke å få fram hovedpoenget, gjør jeg en short cut og proklamerer:

Avisa Oslo trengs så absolutt!

Dersom du ikke har appen, kan du laste den ned for Iphone og her for Android.

Det er virkelig et demokratisk problem at nyhetsformidlingen fra denne byen har vært så lite systematisk og fragmentert som den har vært de siste åra. I Oslo har den fjerde statsmakt - altså vi - rett og slett ikke gjort jobben vår. Etter mitt syn har det inntil vi kom, ikke vært mulig å være borger i denne byen og gjøre seg opp en mening om driftingen av den på grunnlag av pressedekningen.

Slik jeg vurderer det, er det et absolutt gode for byen at vi - Avisa Oslo (eid av Amedia) - går i åpen kappestrid med Aftenposten (eid av Schibsted) - om å være dominant nyhetsformidler av det som skjer av stort og smått i denne byen. Selvfølgelig har VårtOslo og Dagsavisen og de andre lokalavisene i Oslo brakt mange nyheter fra byen, men i sum har disse redaksjonene vært for små til alene eller sammen gi en totaldekning av byen.

Introduksjonen av oss innebærer ikke bare at Oslo får 35 skarpskodde Avisa Oslo- journalister som utelukkende skal jobbe med å formidle og avdekke hva som skjer i denne byen. Aftenposten har dessuten lovet å ansette et tjuetalls journalister for å ta opp nyhetskampen mot oss.

Det betyr at om kort tid vil være over 50 flere journalister travelt opptatt med å drive formidling av nyheter fra Oslo, enn det var 30. november. Fra alle synsvinkler er Oslo tjent med denne dramatiske endringen i overvåkningen av hva som skjer i byen.

Jeg tror rett og slett at introduksjonen av Avisa Oslo kommer til å bidra til at Oslo blir en bedre by og leve og bo i. Vår tilstedeværelse vil gi Oslo-borgere et bedre redskap til å treffe egne valg. Enten det nå er som forbrukere, velgere, foresatte, investorer, ansatte eller mottaker av stønader og tjenester.

Vi skal være på ballen langs alle disse aksene.

Siden oppstart ved midnatt natt til mandag 30. november har Avisa Oslo-gjengen bestående av journalister fra Amedia-aviser fra hele Norge, publisert ca. 500 saker. Alt fra det lette og ledige til det viktige og granskende.

Oslo er midt oppe i en veldig krevende pandemi som setter deler av næringslivet - les utelivs- og reiselivsbransjen - under knallhardt press. Mye av tida vår de første dagene vi har publisert, har gått med til å rapportere om alle utfordringene disse viktige bransjene står oppe i.

Der mange mennesker bor og virker i rastløs urbanitet, oppstår det også mange hendelser av ymse slag. De hendelsene har vi vært tett på med journalister og fotografer.

I tillegg har vi avdekket svært vanskelige arbeidsvilkår for politiet. Ved pågripelser og ordensforstyrrelser utsettes tjenestemenn for urovekkende mange fysiske og verbale krenkelser. I forlengelsen av det, har vi oppdaget at det ikke eksisterer noen systematisk overvåkning av kriminalitetsbildet i Oslo.

I Avisa Oslo jobber det nå en veldig engasjert og motivert gjeng som tar i alt de kan for å teppebombe Oslo med relevante nyheter. Jeg er veldig stolt over hva den flokken har klart å få til på kort tid. Noen av dem blir med inn redaksjonen av faste Avisa Oslo-medarbeidere.

I kulissene driver jeg og rekrutterer. Nylig gikk vi ut med at den kjente VG-reporteren EIrik Mosveen blir politisk redaktør i Avisa Oslo. Han tiltrer 1. januar. Jeg kan love dere flere spennende ansettelser i tida framover.

Allerede nå vet jeg at Torggata 15, hvor redaksjonen holder til, vil bli fylt av en meget motivert gjeng som har lovet meg å gi alt de kan for at Oslo skal få en drivende, god byavis.

Jeg drister meg til å mene at vi er kommet meget godt i gang, men vet også at vi har mye å gå på før vi når tilnærmet maksimal yteevne. Bli med på ferden videre. Jeg trenger engasjerte lesere som er med på å utforme innholdet!

SvarSvar alleVideresend