Tidligere i år ble det kjent at tidligere finansminister Siv Jensen hadde arvet et hus i Holmenkollen fra tidligere bankdirektør Thor Bang (97).

I starten av september ble boligen med over to mål tomt lagt ut for 16,8 millioner kroner. Torsdag formiddag ble det kjent at huset nå er solgt. Det var Finansavisen som først meldte om nyheten.

– Eiendommen ble solgt på tirsdag. Vi har funnet hyggelige kjøpere som gleder seg til å pusse opp og bo der, sier eiendomsmegler Camilla Sem til Børsen.

Solgt under prisantydning

Ifølge Finansavisen erfareringer endte salgsprisen endte på 15,5 millioner kroner, som er 1,3 millioner under prisantydning på den 240 kvadratmeter store boligen. Huset har blitt beskrevet som et oppussingsobjekt.


Også tidligere Frp-leder Carl I. Hagen arvet verdier av den nå avdøde bankdirektøren. Angivelig skal bakgrunnen for gavene være den store innsatsen som Bang mente de to politikerne har gjort for det norske samfunnet.

Bang døde i mars som enkemann, og etterlot seg ingen barn. Bang hadde annen familie, men blir etter det AO kjenner til, ikke tilgodesett i testamentet.

Hittil har Jensen ikke kommentert arven. Tidligere i år uttalte Jensen til VG:

– Det gjelder meg privat, og jeg er ikke en offentlig person lenger. Ingen kan forlange at jeg skal stille opp og svare på ting.