Det er fullt liv på kjøkkenet på Rustadsaga onsdag morgen.

– Klokken 11:00 åpner vi dørene, uansett om det er bursdag eller ikke, forteller en smørblid jubilant til Avisa Oslo onsdag morgen.

Sissel Ullevålseter fyller 60 år i dag, og tilbringer bursdagen på kjøkkenet på markastuen hun har drevet i 28 år.

Oppvokst i marka

Sissel er født og oppvokst i Oslomarka. Familien har drevet på Ullevålseter siden 1927. Det var her Sissel begynte å bake bollene som hun har blitt berømt for, og som hun tok med seg da hun flyttet inn på Rustadsaga i 1993.

I 28 år har hun vært bestyrer på Rustadsaga, og bodd her sammen med mannen Pål Pettersen.

– Vi er veldig glade for at vi har fått være her i alle disse årene. Vi er blitt et turmål for mange, og for flere er det en daglig tur. Vi er heldige som får gjøre en forskjell i hverdagen til folk. Vi føler virkelig at vi settes pris på, sier Sissel.

Også setter vi enormt pris på alle de som kommer hit også.

Saken fortsetter under bildet.


På jobb 24/7

For det er gjestene som gir henne og de andre i den vesle familiebedriften energien og motivasjonen til å drive Rustadsaga. For selv om Sissel gjentar flere ganger at hun og familien er heldige som får drive turmålet i Østmarka, legger hun ikke skjul på at det er mye jobb.

– Det er en livsstil! Vi er jo på jobben 24/7, så man må virkelig like det. Det er mye arbeid, og mange timer på jobb, sier hun.

Det er ikke ofte Sissel og mannen får tid til å nyte av de flotte turforholdene. Likevel, det positive veier opp for de tunge arbeidstimene.

– Jeg kunne nok ikke bodd noe annet sted i Oslo. Vi har vært heldige, og er veldig glade for å få være her. Forhåpentligvis blir det noen år til, ler hun.

Kaffe latte må du dra til Løkka for å få

På spørsmål om det er mye som har endret seg siden hun som liten jente bakte boller for en krone stykket på Ullevålseter, smiler hun. Oslo er annerledes nå enn da, og det er også folkene:

– Før dro gjerne folk ut i marka for å være her hele dagen, men sånn er det ikke lenger. Det virker som om folk gjør flere ting på en dag. Også har jo behovet endret seg litt. Vi prøver å tilpasse oss det, men vi er en markastue, ikke en restaurant.

Men kaffe latte må du dra til Løkka for å få, ler hun.

Det er ikke alt som skal endres. Det går gjetord om bollene Sissel baker, og oppskriften er lært videre til sønn og svigerdatter som også jobber fulltid på kjøkkenet.

– Noe kan du ikke endre på. Folk forventer å få de bollene når de kommer hit og det skal de få, sier Sissel.

Nå går et nytt brett med nettopp boller i ovnen. Til tross for at feirer "rund dag", er Sissel i full sving på kjøkkenet. Helt uten sure miner. Hun gleder seg til å ta imot folk. Ekstra hyggelig er det at mange stamgjester benytter dagen til å sende en varm hilsen.

– Jeg har fått masse hyggelige gratulasjoner. Det er veldig overveldende, sier hun.

Ida skrek av full hals da lillesøster Mathilde havnet på pallen. Så kom politiet på døra

Sjekk de fantastiske bildene! Cathrine beskriver turskøyte-hobbyen som euforisk, men det er ikke for hvem som helst

En måned etter at Ågot (75) hadde fått tre vaksinedoser ble hun smittet av korona: – Det føles så urettferdig