Gå til sidens hovedinnhold

Høyretoppens ønske til Raymond: – Byrådslederen må gi oss litt håp

– Folk begynner å bli desperate, sier gruppeleder i Høyres bystyregruppe Anne Haabeth Rygg. Nå oppfordrer hun byrådslederen om å komme med gode nyheter på pressekonferansen, og få fart på massetestingen i Oslo.

Søndag ble det klart at Oslo forlenger de strenge tiltakene i byen utover 15. april, og det ikke vil komme noen lettelser. Byrådsleder Raymond Johansen varsler at byrådet vil holde en pressekonferanse onsdag.

– Nå er det to måneder siden Raymond sa at Oslo var på bristepunktet. Jeg tror han også forstår at byen synes dette er tøft, sier gruppeleder i Høyres bystyregruppe, Anne Haabeth Rygg, til Avisa Oslo.

Rygg peker på at politiet i helgen måtte stanse flere fester:

– I helgen har vi hatt flere hendelser som viser at vi nærmer oss et punkt hvor folk begynner å bli desperate. Nå trengs det nyheter som svarer på denne frustrasjonen.

De unge først – etterlyser massetesting.

Byrådet vil foreløpig ikke opplyse om når lettelsene på tiltakene vil komme, men Rygg er klar på hvor prioriteringene må ligge når det skal åpnes opp:

– De unge må komme først. Det viser disse hendelsene. Vi må få fart på massetestingen på skolene, slik at videregående skole kan starte opp igjen om en uke. Vi trenger ikke en egen pilot i Oslo for å teste om dette er en god idé: Vi må gå i gang med det straks, sier hun.

Rygg etterlyser en tydelig plan for massetesting av elevene, og at dette igangsettes raskt. Høyre vil også starte massetesting av ansatte i barnehager og skoler frem til testingen av elever kan starte.

Ingen lettelser i Oslo til uka, men dette står øverst på Raymonds ønskeliste

Mens parkene er stappfulle, må uteserveringene holde stengt: – Et hån mot bransjen

Venter utålmodig på vaksinepass

Gruppelederen understreker også at vaksinepass bør komme så raskt som mulig:

– Jeg venter utålmodig på vaksinepass. Da vil ferdigvaksinerte kunne bevege seg friere og vi kan begynne å åpne opp igjen byen vår. Det håper jeg byrådslederen vil være med å presse på for å få, sier Rygg.

– Men dette samsvarer jo ikke med bekymringene rundt helgens hendelser? De unge som deltar på disse festene er jo bakerst i vaksinekøen?

– Ja, de unge kommer til å få en tøff periode hvor eldre, ferdigvaksinerte vil gjøre ting de ikke kan enda. Jeg deler byrådets bekymring for en økt mobilitet blant uvaksinerte. Det kommer til å bli en krevende periode for Oslo. Men derfor er det viktig at vi får i gang massetesting, slik at vi kan åpne opp igjen skolene og de unge kan få en mer normal hverdag, svarer Rygg.

Rygg legger også til at selv om et vaksinepass vil kunne innebære at serveringssteder kan åpne opp, så forventer hun mer fra byrådet:

– Når revidert budsjett kommer snart, så forventer jeg en alvorlig håndsrekning til næringslivet. Det har ikke sett det ennå.

Helt til sist har hun en sterk oppfordring til byrådslederen før onsdagens pressekonferanse:

– Nå må vi få noe å se frem til. Byrådslederen må gi oss litt håp, sier Rygg.

Kommentarer til denne saken