Gå til sidens hovedinnhold

Høyre-stjerner tilbake til Oslo-politikken: – Ser frem til å få så mange kloke hoder tilbake

Som følge av valgresultatet får Oslo Høyre etter planen tilbake en rekke profilerte politikere i bystyret.

– Jeg ser frem til å få så mange kloke hoder tilbake til bystyregruppen, konstaterer bystyregruppeleder Anne Haabeth Rygg (H) overfor Avisa Oslo.

På nasjonal basis tapte Høyre og de borgerlige terreng under høstens valg. Lokalt blir de imidlertid styrket, som følge av valgresultatet. Den 1. oktober kommer Camilla Strandskog, som er fast møtende vara på Stortinget for kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup, tilbake til Høyres bystyregruppa, ifølge Rygg.

Rygg opplyser også at Jenny Clemet von Tetzschner (politisk rådgiver for Erna Solberg), Saida Begum (statssekretær i Arbeids- og sosialdepartementet og tidligere ordførerkandidat) og Maria Göthner (statssekretær i finansdepartementet) trer inn i bystyregruppa senere i høst dersom de rødgrønne lykkes i sine regjeringsforhandlinger.

– Jeg har orientert bystyrets sekretariat om dette. Det betyr at det sannsynligvis ikke vil være endinger til bystyrets møter i september, men at det ligger an til endringer i Høyres gruppe før bystyrets møte 20. oktober, informerer Rygg.

Camilla Strandskog bekrefter at hun kommer til å kombinere jobb som myndighetskontakt i Telenor med å være med i Oslo Høyres bystyregruppe.

Også Maria Göthner bekrefter hun trer inn igjen i bystyret fordi grunnen til permisjon nå faller bort.

– Oslopolitikken er alltid spennende, og jeg ser frem til å bidra i Høyres bystyregruppe, sier hun til Avisa Oslo.

Avisa Oslo har også tatt kontakt med Saida Begum. Hun har ikke noen kommentar.

Jenny Clemet von Tetzschner, som er datter av mangeårig Høyre-profil Michael Tetzschner og eks-utdanningsminister Kristin Clemet, har ikke besvart avisas henvendelser. Det samme gjelder Maria Göthner.

Forsterkningen av Oslo Høyre-laget kommer etter et år Oslo Høyre gikk inn i med en mye omtalt indre konflikt.

Den kommer også på et tidspunkt der posisjonen som nestleder i gruppa står tom, ettersom Nicolai Øyen Langfeldt er ute i permisjon grunnet studier i utlandet.

– Jeg ser veldig fram til å komme tilbake til Oslo-politikken enda klokere, sa Langfeldt til Avisa Oslo før sommeren.

Les også

Høyre-profil tar pause fra bystyrepolitikken: Forlater viktige posisjoner

Kommentarer til denne saken