– Først og fremst tydelig signal fra byens innbyggere om at de ønsker et skifte.

Det sier Hassan Nawaz til Avisa Oslo på Oslo Høyres valgvake like etter resultatet fra forhåndsstemmene ble klart klokken 21.00.

Høyre får hele 34,9 prosent av forhåndsstemmene i Oslo, og stiger med nesten 9,5 prosentpoeng sammenlignet med forrige valg.

Vær obs på at dette er forhåndsstemmene, før tallene fra valgdagen er talt opp.

Få med deg alt av siste nytt fra valget på Avisa Oslos direktesending.

– Også er det en enorm tillitserklæring. Men dette er bare forhåndsstemmene. Jeg tror vi skal ta det med knusende ro og se hvordan det utvikler seg utover kvelden. Men foreløpig er det positivt og det setter vi jo enormt pris på, sier Nawas.

– Ekstase

– Det er et stort jafs på dere. Hva tror du er grunnen til det?

– Si det. Først og fremst tror jeg det er for tidlig å konkludere. Jeg tror vi skal være forsiktig med å gjøre store analyser akkurat nå. Men det er for meg helt åpenbart ut fra de samtalene jeg har hatt med velgere de siste dagene og ukene, flere peker på et skifte og la oss nå bare håpe at det viser seg å bli resultatet utover kvelden.

Han legger til:

– Jeg har så vidt rukket å se Oslo-tallene, så jeg er litt sånn i ekstase. Jeg har stått 11 timer på listebæring, så jeg tror jeg må finne meg selv litt. Men jeg krysser fingrene.

Han innrømmer at det har vært lite søvn i det siste og at det er deilig å stå nær målstreken i valgkampen.

– Det har ikke vært noe lave skuldre for å si det sånn.

Vil rydde i eldreomsorgen

På spørsmål om hva Oslo Høyre vil få til i byen dersom resultatet blir et maktskifte og Eirik Lae Solberg (H) går inn som byrådsleder i Oslo.

– Nei, hvor skal jeg starte. Men det er klart jeg som jobber som fraksjonsleder med helse og i eldreomsorgen er det en stor krise. Jeg tror det er noe av det viktigste arbeidet fremover; å rydde opp i eldreomsorgen, sier han og fortsetter:

– Men så trenger vi en ny boligpolitikk og mer valgfrihet for skoleelevene med fritt skolevalg. Det er nok noe av det vitrkigste på kort sikt. Men det er ikke tvil om at det blir et større arbeid over lengre tid.

Ap faller

Byrådslederens parti, Arbeiderpartiet, faller på sin side helt ned til 17,8 prosent, basert på forhåndsstemmene. I 2019 fikk partiet 20 prosent av stemmene.

HAR DU FÅTT MED DEG DISSE?