Gå til sidens hovedinnhold

Høyre-James reagerer på «oppsiktsvekkende» rapport: – Seks av sju tilfeller endte i rettslig konflikt

Høyres James Stove Lorentzen ble ikke imponert over innholdet i årsrapporten til det kommunalt eide selskapet Omsorgsbygg Oslo.

– Det er to ting jeg vil bemerke ved den årsrapporten som er ganske oppsiktsvekkende: Det ene er at hovedbrannstasjonen ikke er nevnt. Nå vet vi fra revidert budsjett at det er en ganske gigantisk sak, innledet Oslo Høyres bystyrepolitiker sitt innlegg under onsdagens bystyre.

Den aktuelle saken omhandlet årsrapporten til Omsorgsbygg Oslo KF, som bygger, drifter, forvalter og vedlikeholder bygg som barnehager, skoler og brannstasjoner på vegne av kommunen.

Les også

Byrådet reagerer etter nedrivning av regnbueflagg: Ber skolene anmelde

Krass kritikk fra Høyre-politikeren

Og Lorentzen var ikke nådig:

– Sju barnehageprosjekter går langt over budsjettet. Hva er årsaken? I fire av de sju er det rekkefølgelsesbestemmelser som de ikke har budsjettert for. Her har ikke et kommunalt foretak skjønt hva Plan- og bygningsetaten (PBE) driver med, sa den oppgitte Høyre-politikeren.

– I seks av sju tilfeller endte det i rettslig konflikt rundt kontrakter og konkurser. Det er ikke veldig imponerende.

Les også

Spillet om mistillit mot Lan Marie Berg må stoppe

Disse barnehagene gjelder det

De aktuelle overskridelsene tilknyttet barnehagene beløper på over 50 millioner kroner, og gjelder følgende barnehager:

  • Hasselhaugen barnehage.

  • Radiohuset barnehage.

  • Munkerud barnehage.

  • Marmorberget barnehage.

  • Askeveien barnehage.

  • Fjellstuveien 62 barnehage.

  • Fossum barnehage.

Les også

Kjempeprosjektet står stille - kan komme krav mot kommunen: - Vi føler oss forledet

Slik svarte byråden

Utspillet fra James Stove Lorentzen onsdag, kommer etter at næringsbyråd Victoria Marie Evensen (Ap) besvarte et spørsmål fra Høyre-politikeren angående årsaken til overskridelsene.

«For de sju barnehageprosjektene representanten viser til, har det vært behov for å øke kostnadsrammen», opplyste byråden.

«Overskridelsene skyldes hovedsakelig at rammene var satt for lave i forhold til prosjektenes omfang og kompleksitet. Et par av prosjektene har også økte kostnader knyttet til rettslig forlik, og krav knyttet til sluttoppgjør og pågående rettsforhandlinger. Videre har det påløpt ekstra kostnader til blant annet vei- og fortausopparbeidelse og utskifting/opprydning av forurensede masser», skrev byråd Victoria Marie Evensen i svaret.

Les det i sin helhet her

Byrådet kommenterte ikke utspillet fra Lorentzen under møtet.

Kommentarer til denne saken