– Det kom ikke noen ny informasjon under utvalgsmøtet i går, så Høyres gruppe kommer til å støtte mistillitsforslaget, sier Rygg til Avisa Oslo.

Og legger til:

– Det skal det ikke være tvil om.

Det var etter det ble klart at Rødt støttet mistillitsforslaget mot Berg, og at det dermed var flertall for forslaget, at Høyre åpnet for at det kunne komme ny informasjon i saken.

– Vi har konkludert i vårt gruppemøte om at byråden ikke har vår tillit. Når bystyret skal fatte beslutninger og man får informasjon om at det går så galt av sted, uten at det kommer til oss, er tilliten brutt. Men det er klart. Vi skal ha et møte i finansutvalget. Kommer det helt ny informasjon der som endrer situasjonen, skal vi selvfølgelig lytte, sa Rygg til Avisa Oslo tirsdag.

– Så hvis det kommer informasjon som forandrer saken, utelukker du ikke at det kan være at Høyre ikke går for mistillit likevel?

– Vi gikk for mistillit på bakgrunn av høringen, dokumenter og byrådens håndtering saken, men vi vil lytte til hva som kommer fram i finansutvalget, svarte Anne Haabeth Rygg.

Det aktuelle møtet i finansutvalget ble holdt klokka 15.00 tirsdag.

Høyres Eirik Lae Solberg presset hardt på hvorfor Berg valgte ikke å informere bystyret om kostnadsøkningen tidligere enn hun gjorde.

– Jeg mente at det var helt naturlig å få etatens grundige vurdering før jeg gikk til bystyret, svarte Berg.

– Still relevante spørsmål

Det ble tidvis opphetet stemning i Finansutvalget.

Solberg (H) spurte byråd Berg hvorvidt hun vet om hvor lang tid det tok før bystyret ble kjent med overskridelsene i budsjettet på Deichman-prosjektet.

Utvalgsleder Frode Jacobsen (Ap) grep så inn.

– Jeg ser ikke helt hvorfor byråd Berg skal gå rundt og vite det.

Solberg skøyt inn:

– Jeg kan svare på det.

Jacobsen sto derimot på sitt.

– Det er mitt ansvar å gripe inn her og sørge for at spørsmålene er relevante for saken vi behandler og for byrådens ansvar. Dette går langt utover det.

Etter møtet har altså Høyre konkludert med at det ikke kom fram relevant, ny informasjon som gjør at de revurderer sitt sin på mistillitsforslaget.

Skjebnedag

Klokka 12 onsdag starter Oslo bystyre behandlingen av mistillitsforslaget mot Lan Marie Berg (MDG).

Rødt, Venstre, KrF, Frp, Høyre, FNB og Sp har varslet at de vil støtte mistillitsforslaget mot Berg, som ble fremmet av Frp. Mistillitsforslaget ble fremmet etter en milliardsprekk for Oslos nye reservevannløsning.

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) ble gjentatte ganger spurt om saken på koronapressekonferansen tirsdag ettermiddag, og han gjentok da flere ganger samme budskap:

– Jeg har full tillit til min byråd Lan Marie Berg. Det er et møte i bystyret i morgen, og jeg mener det er naturlig at den videre debatten fortsetter der.