Det får Avisa Oslo vite.

– Mange er opprørt av saken om familien på Tøyen. Jeg er opptatt av at dere som er gruppeledere får tilgang til mest mulig av den offentlige tilgjengelige informasjon om saken som foreligger, skriver Hansen i innkallingen.

Samtlige gruppeledere i bystyret har fått tilsendt e-posten.

Byråden spør om det er et ønske om et møte der hun går gjennom opplysningene før partiene har gruppemøter i dag. Hansen foreslår at møtet skal starte klokka 15. Det holdes i forkant av et bystyremøte onsdag der flere partier har varslet at de kommer til å ta opp saken.

Les også

Det må finnes en løsning for familien på Tøyen. Nå bør Raymond og Rina handle

Sterke reaksjoner

Den sju personer store Jama-familien ble kastet ut av politiet fra den kommunale leiligheten sin på Tøyen de hadde bodd i ti år.

Bakgrunnen for utkastelsen er at far Mohammed Jamas jobb som drosjesjåfør førte til at familien i 2020 fikk inn 15.000 kroner mer enn den veiledende grensen for rett på kommunal bolig, som er 582.768 kroner i året.

Siden har det blitt opprettet en «spleis» for familien – med overveldende respons.

– Familien har jo mistet alt: Leiligheten er stengt, og de trenger varme jakker og lignende raskt, har initiativtaker Tonje Tornes sagt til Avisa Oslo.

Mange på venteliste

Avisa Oslo har tidligere vært i kontakt med Gamle Oslos bydelsdirektør Tore Olsen Pran. Han hadde stor forståelse for at familien synes utkastelsen er vanskelig, men presiserte at det er gjort en helhetlig vurdering av familien Jamas situasjon:

– Vi har vurdert det slik at familien ikke tilfredsstiller kravene til kommunal bolig. Dersom vi gir bolig til noen som ikke tilfredsstiller kravene, er det noen som har større behov for kommunal bolig som ikke får, sier Pran og legger til:

– Det er 3000 vanskeligstilte på boligmarkedet i Gamle Oslo. Blant disse er det mange barnefamilier på ventelisten, sa Tore Olsen Pran.