(Oslodebatten)

Når jeg ser på TILLIT går tankene i retning av at det burde stått MIS over TILLIT, eller TILT.

Vi trenger bare å gå noen få år tilbake, der visjonene var Økern torg, fancy kjøpesenter, park og badeland. Mange har flyttet til området på grunn av disse planene.

Steen og Strøm og Storebrand reverserte planene, og nå er den våte drømmen å bygge høye bolig- og kontorblokker som skal ruve i terrenget. Økernsenter-blokken kommer mest sannsynlig ikke til å synes, mer enn på kartet.

På Løren og Ulven er det bygget og bygges massivt. Økern - med planer om tusenvis av nye boliger - står på vent.

Oslo kommune og Kulturetaten sponser denne TILLIT-kunstinstallasjonen - tidligere har Økern har vært beæret med diverse kommunale kunstinstallasjoner de siste årene, blant annet «Boksen.»

Jeg lurer på om Kulturetaten serverer fleinsopp til lunsj når jeg ser hva det brukes penger på.

Les kulturbyråd Omar Samy Gamals svar lenger ned.

TILLIT?

De fleste som bor på Økern ønsker en stor grønn park - lunge - på Økern torg-tomten. Dette er den siste, store kommunale tomten på Økern. Her kan det bygges både skole og barnehager, her vil det bli en fin plass til rekreasjon for små og store, unge og eldre. I dag busses kidsa både til skoler og barnehager i andre bydeler. Løren skole er full og har for lite uteareal til sine elever mens Hasle/Løren Idrettslag har for liten plass. Ungdom har ingen plass å henge.

Men på torget har kommunen bestemt seg for å bygge 900 pluss leiligheter, med en liten «gå gjennom»-park.

Oslo kommune eier og leier ut tomten. Den har vært lagringsplass for containere, busser og maskiner, noe som tok nattesøvnen fra folk. Det virker som kommunen bare tenker bare på å få inn tomteleie. TILLIT?

Delta i OsloDebatten

Har du en mening om denne saken, eller et annet tema? Send inn ditt debattinnlegg her

Oslo-folk har mange meninger om byen sin, og Avisa Oslo ønsker å publisere flere personlige og originale innlegg som beriker samfunnsdebatten.

Nå blir det midlertidig gjenvinningsstasjon for byggematerialer på Økern, som skal være den største i Europa: midlertidig lagring av brakker, midlertidig industri, midlertidig hybelhus, også har vi midlertidig svømmebasseng på Økern, som i det minste bør bli permanent.

Slik som verden er i dag og flere byggeprosjekter blir satt på vent, regner jeg med dette vil skje på Økern også. Oslo kommune har en fantastisk tomt med mye historie, som de har mulighet til å omforme til en stor park, noe som trengs i høyhusjungelen som er planlagt.

Jeg er redd for at det midlertidige kommer til å vare i 10-20 år til, noe som er tragisk for alle som vokser opp her.

KULTURBYRÅDEN:

Les også

Tillit må fortjenes. Jeg forstår at det kan være vanskelig nå

Flytt den til Rådhuset

Hva har kommunen betalt for kunst-installasjonen?

Er Oslo kommune så desperate at de må lyse opp et bygg for å bygge tillit? Er det å stole på at vi får en bydel som blir god å bo i, eller holder alt på å rakne på Økern?

Mange i Oslo har det økonomisk tøft for tiden. Det hjelper ikke at Oslo kommune setter opp kommunale avgifter med 15 prosent på toppen av høye strøm- mat- reise- og bomutgifter, samt gateparkering. Det er tilliten sin det!

Vi som bor her, og de som kommer kjørende med T-bane og bil fra Groruddalen blir belyst med kalde, hvite bokstaver som sier TILLIT.. Godt det bare er en midlertidig tvangs-TILLIT. Jeg håper den flytter til Rådhuset senere.

Det er flott å bruke vindusflatene på bygget, men det hadde gjort seg bedre med farger, en blomst, hjerte, fredsdue – noe å bli glad av, noe som gir oss håp om bedre tider.

Les flere kommentarer, debattinnlegg og Oslo-historier på Avisa Oslos debattside Oslodebatten

Les også

Jeg har sett Oslos skitne hjerte, og gjort det til mitt

Les også

Det siste Oslo trenger er flere fuglekasser i millionklassen

Les også

Neste stopp: ulikheter

Les også

Et skrekkens eksempel på oppdeling av leiligheter