– Det her er egentlig det verst tenkelige som kunne skje, sier Eva Wang.

Hjørdis har nylig byttet eier, og var tidligere Wang sin hund. Hos de nye eierne har hun fått navnet Luna, men lystrer Hjørdis, som hun inntil nylig het.

I en tidligere versjon av denne saken omtalte Avisa Oslo hunden som Luna. Etter at vi fikk opplysninger om at Hjørdis er navnet hunden er chippet med, og at dette også er navnet hun lystrer, har vi endret navnet til Hjørdis i omtale av hunden.

Den nye eieren har delt at Hjørdis er borte på Facebook-siden «Rømlingen», et nettverk hvor folk leter etter savnede hunder.

– Vi frykter jo at hun kan bli påkjørt, tatt, eller fryse i hjel av kulda. Det her kan gå alle veier, men vi håper at hun blir funnet, sier Carina i Rømlingen til Avisa Oslo.

– Knakk helt sammen

Grunnen til at Wang bestemte seg for å selge hunden er fordi hunden hun har fra før ikke går så godt sammen chihuahuaen.

Hjørdis ble borte da hun ble passet på av moren til en av de nye eierne, og Wang har hjulpet til med å lete.

– Jeg har ropt og ropt og ropt. Kikket under biler, kratt og i skogen. Jeg knakk helt sammen i stad. Men med en så liten hund på to kilo, det spørs hvor lenge en sånn hund som er så redd klarer seg alene.

– Vi gjør alt

Det var rundt kl. 15.00 mandag ettermiddag forsvant Hjørdis fra leiligheten på Lambertseter der hun fikk hundepass. Hundepasser, Lil- Bente Koren opplyser at hun sist ble sett i Marmorveien tirsdag morgen.

Koren er moren til den nye eieren. Hun sier de har gjort og skal fortsette å gjøre alt de kan for at Hjørdis skal komme trygt hjem.

– Vi gjør alt vi står i vår makt for å finne denne hunden. Vi har fått halve Lambertseter til å gå manngard for henne, men det har vi funnet ut at det må vi ikke finne på å gjøre. Da skremmer vi bare hunden enda lenger inn i gjemmestedet sitt, enn at hun kommer fram.

Koren forteller at derfor har brukt en sporhund tirsdag, men at den ikke var så godt trent på snø, og at det i morgen vil komme to sporhunder som skal søke etter lille Hjørdis.

Hun forteller at da barnebarna kom hjem fra skolen på mandag, smatt Hjørdis ut døren ut i gangen. Det de ikke visste var at en av naboene skulle tømme søppel, og derfor hadde latt utgangsdøren til blokka stå åpen.

– Naboen er også kjempe lei seg, men ingen har skyld. Ingenting er gjort med vilje eller med vonde hensikter.

Kommer til å gå bra

Koren sier det viktigste er at så mange som mulig vet at Hjørdis er borte, slik at dersom noen tar henne til seg som sin egen vil folk kjenne igjen hunden.

– Derfor har vi hengt opp masse lapper.

Hun sier videre at de har blitt fortalt at det er stor sannsynlighet for at Hjørdis vil bli funnet alene.

– En nakenhund hadde vært tre uker midt på vinteren og overlevd. Selvfølgelig er vi bekymret, men vi må på en måte ha tunga litt rett i munnen her, sier Koren.

Har du sett Hjørdis? Hun har på seg en rosa genser med gråhvitt mønster og et rosa halsbånd. Hun er chippet, enten med sin tidligere navn Hjørdis eller med sitt nye navn Hjørdis. Om ring kan du ringe Koren på 454 27 273.