Pandemien har slått særs negativt ut for mange, deriblant breddeidretten for voksne.

Nå vil to idrettsforeninger samarbeide med en privat aktør for å arrangere mosjonsløpet Bjerketraver'n på Bjerkebanen.

Grusunderlaget er beregnet på tunge travhester, men arrangørene skal preparere banen best mulig for menneskeføtter på løpsdagen. Det blir ikke adgang for tilskuere til løpet, men det skal streames direkte på nett, slik at familie og venner kan følge med likevel.

– Vi er stolte og glade for å være med i triangelen sammen med Løpetrening.no og Ull/Kisa, og vi har stor tro på Bjerketraver'n som et mosjonsløp som arrangeres i Groruddalen minst 1 gang i året fremover. Vi leker også med tanken om å arrangere løpet på høsten i tillegg til i den første vår-måneden i april, sier Lars Ola Sundt i Groruddalen IL i en pressemelding.

Det er Groruddalen IF og Ull/Kisa som arrangerer mosjonsløpet sammen med en privat aktør.

– Før Covid19 gjorde sitt inntog i Norge var tusenvis innom sitt lokale treningssenter før eller etter jobb. Mange av disse trente mot et spesifikt mål eller et mosjonsløp. Nå er de fleste avlyst, sier Marcus Johnsen i Løpetrening.

Derfor er han glad for å kunne arrangere løpet på Bjerke 18. april.

– Her kan vi legge opp til et smittevern-vennlig arrangement. Hver runde er 1 km. Deltakerne løper enten 5 km 10 km. Vi kan dermed dele inn deltakerne i puljer etter forventet sluttid, og dermed vil hver enkelt deltaker stå på startstreken sammen med «sin» kohort, der alle i samme pulje forventer samme sluttid, men ti minutters slingringsmonn, sier Marcus Johnsen i Løpetrening.no.