Politiet opplyser på Twitter klokken 13.20 lørdag at er til stede med både uniformert og sivilt mannskap i Oslo sentrum, men også andre stedet hvor det er mange samlet.

«Politiet har siden hendelsen i natt jobbet for fullt med alt tilgjengelig mannskap. Saken etterforskes med fullt trykk fra politiet, skriver politiet i den samme oppdateringen.

Videre skriver de at de per ikke har noen oppdatering på de skadde som er under behandling hos helsevesenet.

– Våre tanker går til de involverte og deres pårørende. Politiet gjør alt vi kan for å trygge befolkningen videre. Politiet har ingen opplysninger om en ytterligere trussel, men vi vil ha en styrket forebyggende tilstedeværelse gjennom helgen.

De oppfordrer folk til å melde tips og opplysninger i saken så via tips.politiet.no.

Skjerpet

– Vi har tilkalt mye ekstra ressurser, og det hadde vi planlagt med tanke på Pride. Disse skal fremdeles møte på jobb selv om Pride er avlyst, sa politiinspektør Tore Soldal under politiets pressekonferanse lørdag morgen.

– Hvordan blir politiets tilstedeværelse i Oslo?

– Det blir veldig hevet i dag, så får vi ta en ny vurdering i dagene framover og når vi vet mer om motivet, svarte Soldal.

Det er betydelig skjerpet vakthold på flere objekter, la han til.

Det er flere andre store andre arrangementer i Oslo lørdag, blant annet Tons of Rock og landskamp i fotball for kvinner. Politiet kommer til å være synlig til stede for å trygge de aktuelle arrangementene.

– Vi mener at vi skal klare å sikre disse arrangementene på en trygg måte, sa Soldal.

Pride har imidlertid politiet anbefalt å avlyse.

– Usikkerheten går på at så tidlig vet vi lite om hva som skjer, sa Soldal.

To ble drept og 21 skadd under skytingen ved utestedene London og Per på hjørnet i Oslo sentrum natt til lørdag. En 42 år gammel norsk statsborger med iransk bakgrunn er siktet for terror og drap. Den siktede er hjemmehørende i Oslo.

– Han er kjent for PST – uten at vi vil gå inn på hva det dreier seg om, sa politiet under pressekonferansen.