– Det har vært et kjør fra i natt.

Natt til lørdag ble daglig leder Espen Langerud Nilsen oppringt av en av medarbeiderne på Herr Nilsen. Puben ligger vegg i vegg med Per på Hjørnet, og deler nødutgang med London pub.

Den ansatte hadde stått bare meter unna gjerningsmannen, men hadde kommet seg i sikkerhet.

– Det var fullstendig kaos, men jeg fikk heldigvis beskjed om at alle mine ansatte var i trygge hender.

Stenge lørdag

Herr Nilsen hadde to ansatte på jobb da skytingen startet. En tredje hadde akkurat forlatt puben.

– Han var dørvakt, og det var en guds lykke at han ikke var der da det skjedde.

Nilsen har startet ferien og var i Horten da masseskytingen skjedde. Han forteller at han har hatt jevnlig kontakt med de ansatte gjennom dagen, både med de som var på vakt og de øvrige. Han har inntrykk av at det går bra med dem, men understreker at det kan komme reaksjoner etter hvert.

– Hverdagen kommer, og det må vi være forberedt på. Det er ikke sikkert det blir så enkelt å gå tilbake på jobb, sier han.

Selv om ikke puben regnes som et åsted lenger, valgte Herr Nilsen å stenge dørene lørdag. Nilsen sier avgjørelsen er tatt av hensyn til de ansatte og for å vise solidaritet med utestedene som ble rammet.

– Når dette skjer én, så skjer det oss alle.

Felles gjester

I morgen håper han å kunne åpne dørene igjen. Nilsen kjenner godt de som driver London og Per på Hjørnet, og de har mange av de samme gjestene. Han tror flere kan ha behov for å prate om det som har skjedd.

– Vi er som en liten familie, og vi tar vare på hverandre.

Nilsen sier han er rystet over at noe så grufullt kan skje i Oslo.

– Man snakker ofte om at slike ting skjer i andre land, men at det skjer i Oslo, er helt uvirkelig. Men vi skal klare oss gjennom dette. Som byrådslederen sa: Pride er ikke avlyst, men utsatt.

Også baren Per på hjørnet ønsker å åpne søndag, skriver Dagbladet.