– Vi satt alle og nøt fint vær og fotballkamp og det var veldig god stemning. Plutselig begynner folk å skrike, og så ser vi at folk løper fra bordene og mot oss, forteller Ine Kristin Yri (25) til Avisa Oslo.

EM-finalen ble søndag rett før 22.30 hakket mer dramatisk for vennegjengen og de andre gjestene på den populære

sommerrestauranten Lekter´n på Aker Brygge, da det plutselig begynte å sprute brun guffe ut av masten på båten.

– Vi snur oss og ser det spruter ut ifra det røret, som ligner på en flaggstang. Og så løp folk mot oss fordi vi satt rett ved inngangen eller utgangen og de var full av flekker på klærne.

– Folk forsto ikke hva som skjedde

Yri forteller at det oppsto kaos på båten og at folk ikke helt forsto hva som skjedde.

– Folk skrek og løp og noen gjemte seg under bordene. Jeg så også noen grine, det var jo en veldig ubehagelig opplevelse.

Ifølge Yri sprutet det fra masten tre ganger. Den tredje gangen fanget hun det på film.

– Det var så sykt

Kaoset førte til at mange endte opp med å dra fra stedet, forteller Yri. Hun syns det er helt utrolig at noe sånt kunne skje på uterestauranten hun har besøkt så mange ganger før.

– Hvorfor ligger rørene inne i den stangen der. Hvorfor ligger det ikke ut i sjøen? Og vi begynte å le med en gang fordi det var så sykt, helt merkelig, men så fikk jeg også utrolig vondt av dem som ble sprutet ned og fikk klærne sine ødelagte. Det var som en fontene.

Hun legger til:

– Jeg er bare veldig, veldig glad for at vi ikke satt under der.

Oppvaskrester

Markus Gjeldseth er daglig leder i Lekter´n.

I en SMS til Avisa Oslo forklarer han bakgrunnen for uhellet.

– Det er et rør fra oppvasken som tettet seg og som gjorde at oppvaskrester fra oppvasken plutselig skummet over.

Han forklarer at årsaken er at Lekter´n er en båt og at alt går på vakuum og trykk.

– Vi jobber nå for å undersøke hvordan dette kunne skje og sørge for at det ikke skal skje igjen.

– Svært uheldig og trist

Gjeldseth påpeker at han syns det fortsatt er en svært uheldig og trist situasjon for både gjester og ansatte.

– Vi jobber nå på spreng for å gjøre opp for oss og for å finne ut nøyaktig hva som skjedde og hvordan sikre at dette ikke skjer igjen, gjentar han.