Tiltalen mot de tre mennene, henholdsvis 60, 46 og 56 år gamle, lyder på grovt ran etter at de skal ha slått til mot postkontoret på Etterstad 22. mai i fjor.

Påtalemyndigheten mener at mennene – bevæpnet med pistol – overmannet to ansatte på postkontoret og påsatte dem håndjern.

Deretter skal de ha tvunget dem til å åpne hvelvet, der de fikk med seg inntil 20.000 kroner.

Større utbytte

Tiltalen mot mennene omfatter også et lignende ran av Høyden postkontor på Rygge i Moss tilbake i juni 2018. Da skal de også ha brukt pistol til å true og overmanne en ansatt, før de skal ha tvunget vedkommende til å åpne hvelvet.

Denne gangen skal de ha fått med seg betraktelig større verdier enn det som var utbyttet fra Oslo-ranet:

  • 31.628 kroner i kontanter.
  • Valuta til en samlet verdi av 249.198 kroner.
  • Frimerker for 110.836 kroner.

Det er satt av tre dager til rettssaken mot mennene, som har tyrkisk og svensk bakgrunn. Saken starter i Oslo tingrett allerede 14. februar.

Pågrepet i Sverige

To av mennene ble pågrepet i Sverige i en koordinert aksjon mellom svensk og norsk politi 10. august i fjor. Den tredje tiltalte ble pågrepet på Arlanda flyplass i Stockholm to dager senere.

Samtlige er siden utlevert til Norge og sitter i dag varetektsfengslet.

Ranet på Etterstad har blant annet vært tema i to episoder av «Åsted Norge» på TV 2. Det resulterte i om lag 50 nye tips til politiet, men om det var utslagsgivende for pågripelsene er uklart.

Den eldste av de ranstiltalte (60) erkjenner ikke straffskyld for noen av ranene, opplyser hans forsvarer Usama Ahmad.

Mannen har forklart at han ikke har deltatt i ran, verken i Moss eller Oslo, men erkjenner å ha vært til stede på Etterstad.

Det er ikke kjent hvordan de øvrige to mennene stiller seg til tiltalen. Det har ikke lyktes for Avisa Oslo å få en kommentar fra deres forsvarere, advokatene Albulena Krasniqi og Darija Jamina.